Româncă obligată să se prostitueze în Italia chiar și când era gravidă. Doi conaționali arestați

La cererea Parchetului din San Marino, judecătorul din Santa Maria Capua Vetere (Caserta) a dispus o ordonanță de aplicare a două măsuri de arestare preventivă împotriva a doi tineri de naționalitate română cu inițialele G.N.D. în vârstă de 28 de ani și D.C. de 36 de ani pentru infracțiunile de proxenetism, exploatarea prostituției și șantaj. Faptele inculpaților au fost îndreptate împotriva unei conaționale în vârstă de 21 de ani, având inițialele R.A.M.

Potrivit Pupia.tv, arestarea celor doi a fost pusă în aplicare joi, 23 decembrie, de către agenții Comisariatului de Poliție Roma-Viminale, împreună cu carabinierii din Napoli,  judecătorul aplicându-i și femeii obligația de a nu părăsi Italia.

Ancheta a început încă din luna august, în urma procesului intentat de tânăra româncă, victimă a exploatării prostituției, care a reușit să scoată la iveală comportamentul celor doi infractori față de ea. Din investigațiile făcute a reieșit faptul că femeia, după ce reușise să scape de sub controlul celor doi infractori, fusese răpită de aceștia, împreună cu fiul ei nou-născut, pentru a fi obligată să se prostitueze din nou.

Cercetările au confirmat povestea victimei și au făcut posibilă identificarea celor doi conaționali, precum și reconstituirea întregii lor activități infracționale. Aceasta a fost posibilă prin interceptări telefonice. Ascultarea convorbirilor înregistrate ale celor doi bărbați a permis, de fapt, să se dovedească faptul că întreaga operațiune le era imputabilă.

Cei doi suspecți impuneau „tarifele” de aplicat și orele de primire a clienților, instruind femeile ce să spună în timpul discuțiilor cu aceștia. De asemenea, au gestionat aspectele logistice și organizatorice, închirierea apartamentelor și publicarea reclamelor pe diferitele site-uri de întâlniri. Tot cei doi și-au însușit banii rezultați din practicarea prostituției, din care o cotă o dădeau tinerelor, folosind o parte din bani și pentru a plăti chiriile locațiilor unde aveau loc întâlnirile sau pentru întreținerea mașinilor folosite la diverse deplasări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din anchetă a reieșit că tânăra, deși era însărcinată, a fost forțată să practice prostituția de către cei doi conaționali. Femeia, după ce a născut, de îndată ce a ieșit din spital, a început din nou să se prostitueze și, pentru a face acest lucru, își lăsa nou-născutul în îngrijirea unui copil de numai 10 ani, fiul unuia dintre bărbați.

Pe baza elementelor dobândite, procurorul a solicitat și a obținut de la judecătorul de cercetări preliminare arestul preventiv în închisoare pentru cei doi bărbați, precum și măsura obligației de ședere pentru mama nou-născutului, mai ales că aceasta ar fi devenit complice, la rândul său, la exploatarea prostituției în cazul altor două tinere.