Româncă ademenită în Italia cu promisiunea unui loc de muncă, dar obligată să se prostitueze

Alina Buștiuc (fostă Munteanu) se află în prezent sub arest la domiciliu în locuința sa din comuna Ciurea, județul Iași, acuzată că a obligat o tânără conațională să se prostitueze în Italia, după ce a dus-o acolo prin înșelăciune.

Buștiuc nu este principala inculpată în acest dramatic caz, însă, ea fiind complicele unui italian pe nume Salvatore Furno, informează publicația locală BZI.

„Conform autorităților din Italia, cei doi ar fi convins o tânără să meargă acolo pentru a face curățenie într-o locuință. Mai apoi, partea vătămată, care este dintr-o comună din județul Iași, a fost obligată să practice prostituția”, a declarat luni, 21 martie 2022, procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Potrivit sursei citate, așadar, victima a fost dusă în Italia prin înșelăciune, cu promisiunea unui loc de muncă, dar odată ajunsă acolo, a fost constrânsă să-și vândă trupul pentru bani.

La un moment dat, însă, tânăra a reușit să scape din sclavie și i-a denunțat pe cei doi infractori la Poliția din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Instanța admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea din Busto Arsizio în dosarul ce se fundamentează pe sentinţa Curţii cu Juraţi din Busto Arsizio pe numele persoanei solicitate Salvatore Furno. Constată că persoana solicitată Salvatore Furno nu a consimţit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate către autoritatea judiciară emitentă, în vederea executării unui rest de 7 ani, 6 luni şi 19 zile de închisoare, rămas din pedeapsa de 8 ani şi 6 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţări şi înrobire”, au afirmat magistrații ieșeni.

Salvatore Furno a fost inițial reținut numai, de către polițiștii ieșeni, iar la data de 18 februarie 2022 acesta a fost pus sub arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Alina Buștiuc, în schimb, a scăpat momentan doar cu arest la domiciliu.

„Instanța ia faţă de persoana solicitată Alina Buștiuc (fostă Munteanu) măsura arestului la domiciliu pe o durată de 20 de zile”, a fost decizia judecătorilor ieșeni.