Româncă prinsă de radar în Italia cu 191 de km la oră. Care sunt sancțiunile aplicate pentru depășirea vitezei

O româncă a rămas fără permis de conducere în Italia după ce polițiștii au surprins-o conducând un autoturism cu o viteză de 191 de km la oră într-o zonă în care limita este mult mai mică. Pe lângă suspendarea permisului, conaționala noastră s-a ales și cu o amendă de 1 000 de euro, scrie ziarul La Nazione.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost prinsă de radar în timp ce se deplasa la volanul unei mașini Mercedes pe via Aurelia, pe teritoriul localității Orbetello din provincia Grosseto, în Toscana. Având în vedere că în acea zonă limita este de 90 de km la oră, iar ea a apăsat accelerația până la cel puțin 191, agenții de poliție au oprit-o și au sancționat-o imediat.

Aceeași soartă a avut-o, tot în acea zonă, și un cetățean cubanez care conducea un BMW la o viteză de 209 km la oră, mai scrie sursa citată. Atât femeia de origine română, cât și bărbatul cubanez, au rămas fără permis de conducere pe o perioadă de cel puțin 6 luni și au primit o amendă de 1 000 de euro fiecare.

Ce amenzi se aplică pentru depășirea vitezei în Italia?

Potrivit art. 142 din Codul Rutier (Codice della Strada) din Italia, sancțiunile sunt aplicate de polițiști în funcție de numărul de kilometri cu care a fost depășită viteza. Așadar:

  • cine nu respectă limitele minime de viteză sau depășește limitele maxime de viteză cu cel mult 10 km / h, va primi o sancțiune administrativă prin care va fi obligat la plata unei sume între 42 și 173 de euro;
  • cine depășește limitele de viteză maximă cu mai mult de 10 km / h, dar nu mai mult de 40 km / h, va primi o sancțiune administrativă prin care va fi obligat la plata unei sume între 173 și 694 euro;
  • cine depășește limitele de viteză maximă cu mai mult de 40 km / h, dar nu mai mult de 60 km / h, va primi o sancțiune administrativă prin care va fi obligat la plata unei sume între 543 și 2.170 euro. Încălcarea are ca rezultat sancțiunea administrativă auxiliară a suspendării permisului de conducere de la una la trei luni;
  • cine depășește limitele maxime de viteză cu mai mult de 60 km / h este supus sancțiunii administrative va primi o sancțiune administrativă prin care va fi obligat la plata unei sume între 845 la 3.382 euro. Încălcarea are ca rezultat sancțiunea administrativă auxiliară a suspendării permisului de conducere de la șase la douăsprezece luni, în conformitate cu normele menționate în capitolul I secțiunea II din titlul VI al Codului Rutier italian.