Româncă răpusă de cancer în Italia la numai 31 de ani. S-a căsătorit în spital cu 8 zile înainte de a muri

O poveste deosebit de tristă este cea a unei românce care, la vârsta de 31 de ani, a murit după o lungă și grea suferință, la Spitalul Carle, din Cuneo, provincia Piemonte. Numai cu opt zile înainte de a muri s-a căsătorit cu tatăl fetiței sale.

Alexandra Mihaela Turtoi se lupta cu cancerul de opt ani, relatează La Stampa. În urmă cu două săptămâni medicii i-au spus că nu mai este nimic de făcut. Dar ea avea un vis la care nu a vrut să renunțe, cel de a se căsători cu Marco, iubitul ei și tatăl fetiței sale de 3 anișori.

Un vis pe care și l-a dorit cu orice preț și care s-a împlinit vineri, 19 noiembrie, în secția de Oncologie a Spitalului Carle. Opt zile înainte ca viața ei să ia sfârșit.

Alexandra, o tânără deosebit de gingașă și frumoasă, a murit sâmbătă, 27 noiembrie, lăsându-i în urma sa pe soțul Marco Bernardi și pe fiica lor, Nicole, care pe 11 decembrie va împlini 3 ani. O poveste care a emoționat întreaga comunitate din zona Cuneo și din micul cătun Ronchi, unde locuiau de ceva vreme.

Alexandra și Marco într-o imagine din decembrie 2019. Foto: profilul Facebook

Originară din Galați, Alexandra a venit în Italia imediat ce a împlinit 18 ani. Mai întâi la Ancona, în căutarea unui loc de muncă, apoi la Granda, datorită unor prieteni compatrioți. La Cuneo se ocupa de curățenie la un magazin Euronics.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La sfârșitul anului 2012, l-a întâlnit pe Marco Bernardi, angajat al Serviciului de Pompieri Cuny, din Madonna dell’Olmo. Între ei a fost dragoste la prima vedere.

În primăvara anului 2013, i-a fost descoperită tumoarea. Au urmat tratamentele, o operație, o primă victorie asupra cancerului, care a reapărut cinci ani mai târziu, în 2018, când a fost din nou învins odată cu nașterea („miraculoasă” spun medicii) a micuței Nicole.

În luna iulie a acestui an cancerul a reapărut, starea Alexandrei s-a înrăutățit din ce în ce mai tare, până când nu a mai fost nimic de făcut.

Cu opt zile înainte de a muri, când s-a hotărât că nu vrea să părăsească această lume înainte de a fi mireasa lui Marco, în câteva ore a organizat totul, ajutată de familie și de personalul secției de Oncologie unde era internată.

A cumpărat verighete, haine elegante pentru ea și pentru Marco, a transmis datele la primărie pentru ceremonia civilă, celebrată în spital de consilierul orășenesc Paola Olivero, alături de secretarul orașului, Giorgio Musso, având ca martori două asistente.

„Era strălucitoare, fericită, o splendoare”, a povestit soacra Alexandrei. „Mulțumim întregului personal al secției de Oncologie, în special dr. Emanuela Miraglio care și-a dat acordul pentru cununie, asistentei șef Rachele, asistentelor care au fost îngerii noștri. Consilierului Olivero, secretarului municipal Musso și funcționarului Stefano Bongiovanni.”

„O umanitate extraordinară – a mai adăugat soacra Alexandrei – toată lumea a plâns la cununie. Le mulțumim din suflet și educatoarelor de la grădinița din Ronchi, care ne-au ajutat să-i explicăm fetiței că mama ei nu mai este printre noi”.

Înmormântarea a avut loc astăzi, marți, 30 noiembrie, la ora 14:30, la Biserica Ortodoxă a Sfinților Români, din Corso Nizza (Sanctuarul Sant’Antonio). Pe Alexandra o mai plâng mama Felicia și fratele Ionuț.