Româncă revenită din Italia, păcălită cu 65.000 de euro de un escroc de care s-a îndrăgostit

O româncă revenită în țară, după ce a muncit în Italia mai mult timp, a fost înșelată de un bărbat cu 65.000 de euro pe care i-a dat ca să-i cumpere un apartament. Femeia era îndrăgostită de el și avea încredere, numai că individul era de fapt de profesie escroc și a dispărut cu banii.

Infractorul are la activ 13 femei și doi bărbați pe care i-a păcălit, promițându-le iubire eternă și o viață în lux, relatează Newsweek.

Nicolae Mola, un bărbat de 42 de ani cu un trecut infracțional, se pretindea a fi un om de afaceri prosper. În realitate, nu deținea niciun fel de avere, iar bogăția afișată era de fapt rezultatul înșelăciunilor sale.

În mai puțin de un an, Mola a reușit să înșele 13 femei și 2 bărbați. Câștiga încrederea victimelor, le făcea să se îndrăgostească de el și apoi le storcea de bani. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 170.000 de euro.

Pe una dintre victime a păcălit-o că îi cumpără un apartament în Craiova pentru fiica acesteia. Femeia muncise în Italia și avea bani. I-a dat bărbatului de care se îndrăgostise 65.000 de euro, crezând că îi va cumpăra apartamentul mult dorit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu i-a mai văzut. Pe tatăl femeii l-a păcălit că îi cumpără un tractor. Își făcuse omul până și garaj pentru utilaj însă tractorul nu a mai venit niciodată.

Prietena femeii a scăpat la limită de a lua țeapă de Mola. Aceasta își construia o casă în Italia. Bărbatul a încercat să o convingă că îi cumpără materiale de construcție la preț foarte mic.

Soțul femeii a refuzat din start iar bărbatul a fost nevoit să renunțe la idee.

Poliția Ilfov a documentat activitatea infracțională a infractorului. 

Mola a reușit să înșele o mulțime de femei, promițându-le că le va cumpăra proprietăți și alte bunuri de valoare, dar niciodată nu a îndeplinit aceste promisiuni.

În schimb, banii erau folosiți pentru a cumpăra cadouri și a organiza petreceri extravagante pentru alte femei pe care le făcea să se îndrăgostească, pentru a le cere mai târziu bani și acestora.

Femeile păcălite erau din diferite județe ale țării, inclusiv Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

Bărbatul le aborda atât prin intermediul rețelelor de socializare, cât și direct, câștigându-le încrederea și simpatia prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile.

Activitatea lui a fost întreruptă când a fost depistat și identificat de poliție într-un imobil din Sinaia, în timp ce se afla cu una dintre victime.

La acea vreme, existau deja un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare pe numele său, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul lui, confiscând sume de bani, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism. La finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea și-a însușit propunerea polițiștilor de trimitere în judecată a bărbatului.

În trecut, a fost condamnat pentru fapte similare.

În aprilie 2013 a fost condamnat în lipsă la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, fiind acuzat că a convins mai multe persoane să îi dea bani pentru a le ajuta să obțină locuințe ANL.

Prima dată a luat 1.000 de euro de la o femeie pe care a asigurat-o că o va ajuta să primească locuinţă ANL, urmând ca diferenţa, până la 2.500 de euro, să o primească după semnarea contractului. În total, patru persoane au fost înşelate de Nicolae Mola, care a dispărut cu banii.