O româncă pe primul loc în Italia la concursul gastronomic Lady Chef: „La început spălam farfurii într-un restaurant, apoi am fost promovată”

O româncă rezidentă în localitatea Santa Maria di Sala, de lângă Veneția, s-a clasat pe primul loc la concursul italian de gastronomie „Lady Chef”, dedicat femeilor-bucătar și organizat Institutul Tessieri din Ponsacco (Pisa), informează Il Mattino di Padova.

Mariana Epure are 35 de ani și trăiește în Italia de 17, ea lucrează la restaurantul „La Posata Bianca”, situat în Piazza dei Caduti, din Abano Terme, provincia Padova.

Nouăsprezece concurente, fiecare reprezentând regiunea de proveniență, au concurat în această lună la Ponsacco pentru titlul național de cea mai bună „Lady Chef” profesionistă. Un concurs exclusiv feminin care face parte din circuitul Campionatelor de Bucătărie Italiană, competiții organizate de Federația Italiană a Bucătarilor și recunoscute de WorlChefs – World Chefs Society.

Trofeul de „Lady Chef” nu este singurul câștigat de Mariana de-a lungul carierei sale, ea deține un adevărat palmares de certificate și diplomate cu care se poate mândri. Printre acestea amintim că românca a obținut locul III la Campionatele italiene de la Rimini, din anul 2019 și locul II la concursul „Chicco d’Oro”.

Mariana Epure nu se va opri aici, ea a mărturisit: „Merg mereu la cursuri de pregătire pentru că în bucătăria unui restaurant succesul este să schimbi mereu meniul pe care îl pui la dispoziție și să-și surprinzi în mod plăcut clienții. În prepararea felurilor mele de mâncare sunt fundamentale condimentele, pe care le cultiv acasă, dar și într-un colț de pământ din spatele restaurantului, unde am creat o mică grădină de legume.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre începuturile sale în ale bucătăriei, Mariana Epure a povestit: „Am început să lucrez la spălat farfurii, într-un local, urmând să-l ajut pe bucătar în pregătirea aperitivelor. Apoi am promovat și am început să pregătesc eu mâncarea pentru clienți. Iubesc foarte mult ceea ce fac și pe timpul pandemiei mi-a lipsit enorm munca mea.”

Ca orice câștigătoare care se respectă, Mariana a adus mulțumirile sale celor care au contribuit la pregătirea sa profesională: „Vreau să mulțumesc asociaților Assocuochi Treviso, Padova, școlii Dieffe, bucătarului toscan Roberto Lodovichi. Mulțumesc și Alessandrei Baruzzi și Alessio Tessieri.”