O româncă s-a întors din Italia și este prima femeie șofer de autobuz dintr-un oraș din România

Măriuța Spătaru, domiciliată în Hănțești, județul Suceava, este prima femeie șofer de autobuz încadrată la T.P.L. (Transport Public Local) Suceava, după mulți ani în care a condus autobuze la Torino, în Italia, relatează Monitorul de Suceava.

A plecat în Italia în anul 2003, pe când avea 20 de ani. A obținut permisul de conducere ca șofer profesionist și a lucrat ca șofer în transportul public de persoane din Torino.

În Italia a dat de permis pentru toate categoriile, iar o vreme a lucrat și în transportul de persoane cu dizabilități.

„În viață nu trebuie să te limitezi la primul lucru pe care îl faci, trebuie să încerci să tot crești. Așa am făcut și eu, după ce am luat permisul pentru transport public de călători am zis să încerc să și lucrez în domeniu”,a spus Măriuța pentru sursa citată.

Măriuța Spătaru. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Dacă la Torino avea și femei printre colege, la Suceava e singura și prima șoferiță încadrată la T.P.L.: 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este o experiență foarte frumoasă, dar, ca în orice muncă, sunt avantaje și dezavantaje. Ești toată ziua în trafic, îți trebuie multă răbdare și gentilețe cu pasagerii – zilnic ești în contact cu oamenii, dar este o muncă curată, pe care o fac din pasiune”, a spus Măriuța.

O muncă destul de solicitantă totuși: „Așa sunt toate transporturile locale – și în Italia, nu aveai timp decât câteva minute să îți tragi sufletul în capăt de linie.”

Măriuța Spătaru. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Măriuța e bucuroasă și mulțumită de decizia pe care a luat-o, cea de a se întoarce în țară.

Lucrează la T.P.L. Suceava din data de 22 februarie și despre condusul la Suceava a afirmat:

„E acasă! Orașul e mult mai mic față de Torino, linii mult mai puține, dar e super! Prima dată când am urcat la volan, pe autobuz, mi-au revenit toate amintirile și emoțiile din perioada când am lucrat ca șofer în Italia”.

Banca Mondială estimează că între 3 și 5 milioane de români au părăsit țara după anul 2000. Sătui de străinătate, mulți dintre ei au început să se întoarcă în România, unde economia a progresat mult în ultimele decenii.

Distribuie acest articol