O româncă, șefă de șantier în Italia. A construit cel mai lung iaht de pe Marea Mediterană

Alexandra Tărniceru, o tânără de 30 de ani, din Vatra Dornei, este şefă de şantiere în construcţii navale din Italia. Conduce o companie care oferă o gamă largă de servicii în cadrul procesului de producţie şi montaj de nave comerciale şi de agrement, iar cu sprijinul echipei sale de muncitori români, a predat peste 20 de nave pe care le-a construit de la zero, informează monitorulsv.

Este cunoscută drept românca ce a construit cel mai lung iaht de pe Marea Mediterană, un proiect ce a însemnat doi ani de şantier, „putere de muncă şi nebunie”, precum mărturiseşte tânăra, completând că „nu mi-am pierdut niciodată încrederea, şi asta m-a ambiţionat şi mai mult”.

Tânăra a crescut în Vatra Dornei, dar liceul și facultatea le-a făcut la București, studiind marketing şi gestiunea afacerilor, pentru ca mai apoi să aprofundeze finanţele în Marea Britanie.

„Oamenii mei și munca prestată sunt cartea mea de vizită”

De şase ani, biroul său nu este în vreo clădire de sticlă, cu multe etaje, ci într-o hală imensă, unde se construiesc ambarcaţiuni de tot felul. A ales să lucreze cu români bine pregătiţi, şcoliţi pe şantiere navale din ţară, chiar dacă halele în care construieşte iahturi şi vapoare se află pe teritoriul Italiei. Prin intermediul firmei sale, Staff SMB, orice proiect oricât de ambiţios trece prin toate etapele, de la proiectare la testare, pentru ca mai apoi să devină un succes.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am avut diverse joburi până acum şase ani, când datorită unor împrejurări mi-am deschis această firmă care are ca principal obiect de activitate construcţii metalice navale. Am încheiat contracte cu diverse şantiere mari din Italia. Am avut ambiţie şi noroc. Nu este o activitate uşoară, dar cum am mai spus, am oameni care mă susţin, personal calificat din România fără de care nu aş fi reuşit. Eu am devenit o imagine prin munca lor’, a povestit tânăra. „Oamenii mei și munca prestată sunt cartea mea de vizită”, îi place Alexandrei să afirme, conform hotelinvest.ro.

Tânăra româncă este cunoscută nu numai în Italia, ci și în România. La începutul verii a fost evidențiată în cadrul Galei Femeilor antreprenor, de la Suceava.

Iahtul construit de Alexandra Tărnicenu. Foto: hotelinvest.ro