O româncă și-a pus amantul să-i ucidă soțul italian. Condamnată la 20 de ani de închisoare

Curtea de Apel Galaţi a condamnat-o definitiv la 20 de ani de închisoare pe Nicoleta Postolici, în vârstă de 32 de ani, pentru instigare la omor calificat, după ce a pus la cale un plan pentru a-și ucide soțul, un italian de 64 de ani.

O pedeapsă similară a primit şi amantului femeii, George Andrei Huţănaşu (22 de ani), care l-a ucis pe bărbat, cu ajutorul unui complice, Adrian Bogdan Chirvăsuţă (22 de ani). Acesta din urmă primit 10 ani de închisoare tot pentru omor calificat, informează publicația Adevărul.

Nicoleta Postolici şi Mario Monaco, un italian de 64 de ani, erau împreună de 12 ani și locuiau în Buciumeni, județul Galați.

Potrivit anchetatorilor, italianul încasase în 2011 de la o societate de asigurări peste 100.000 de euro şi nu mai avea nevoie să muncească nicio zi. După aproximativ un an s-a căsătorit cu Nicoleta Postolici, dar cei doi au convenit pentru regimul separaţiei de bunuri.

„Ipoteza de la care a pornit inculpata a fost una simplă, naturală, reprezentată de lipsa de experienţă a inculpatului, peste care s-a suprapus începutul unei relaţii amoroase cu inculpata. Aceasta era o femeie care părea să nu poată trăi fără el („mă omor dacă mă laşi”) şi care, totuşi, de fiecare dată, inevitabil, revenea la soţul său acasă”, a stabilit procurorul de caz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nicoleta Postolici îi transmitea amantului toate reproşurile şi frustrările ei. „Nu îl mai suport pe ăsta, vreau să scap de el”, îi spunea femeia tânărului de 21 de ani cu care se iubea. Ea a vorbit cu mai multe persoane din sat, cărora le-a promis sume între 2.500 şi 7.000 de lei ca să îi ucidă soţul. De pildă, un consătean a declarat că femeia i-a cerut de mai multe ori să îi procure o pastilă sau ceva care să îl „adoarmă de tot pe Mario”.

În cele din urmă, amantul său de 21 de ani, George Andrei Huţănaşu, şi un alt bărbat, Adrian Bogdan Chirvăsuţă, au fost de acord să îl omoare pe italian pentru 2.500 de lei.

Pe 30 decembrie 2019, cei doi au dat buzna peste italian şi l-au bătut cu pumnii şi picioarele, iar apoi l-au lovit cu o țeavă metalică lăsându-l într-o baltă de sânge. Au fugit imediat după aceea, iar Nicoleta Postolici a revenit acasă şi a anunţat ambulanţa, dar rănile soţului ei erau prea grave, astfel că a murit la spital. Un angajat al spitalului în care fusese transportată victima a întrebat-o: „Ce i-ai făcut?”, iar femeia a dat din umeri, schiţând un gest de nepăsare.

În seara aceleaşi zile, criminalii şi-au primit răsplata, cei 2.500 de lei promişi de Nicoleta Postolici. Nu s-au bucurat de bani nici măcar o zi, deoarece poliţiştii i-au ridicat pe amândoi de la domiciliu, iar asupra lor au găsit şi banii. Ulterior, a fost reţinută şi Nicoleta Postolici. În faţa anchetatorilor, cei doi bărbaţi au încercat să minimalizeze ceea ce făcuseră, spunând că intenţionaseră să îi aplice italianului doar o corecţie, nu să îl omoare. Ulterior, la proces niciunul dintre cei trei nu a mai făcut declaraţii.