O româncă soția unui crescător de animale din Italia ucisă și dată de mâncare la porci

Două femei, o italiancă și o româncă, au dispărut fără urmă la Velo d’Astico (Veneto), prima în anul 1988, cealaltă unsprezece ani mai târziu, în 1999. Se numeau Elena Zecchinato și Virginia Mihai și amândouă au fost soțiile italianului Valerio Sperotto, proprietarul unei crescătorii de porci care a murit în 2011 la vârsta de 64 de ani. Astăzi, despre Virginia Mihai autoritățile sunt convinse că a fost ucisă și dată ca mâncare la porci.

De decenii întregi despre cele două soții ale lei Valerio Sperotto nu se știa nimic, ele au dispărut pur și simplu de la domiciliul italianului și nu au mai făcut cale întoarsă. Sau cel puțin așa s-a crezut până în aceste zile când pe teritoriul fostei ferme de porci s-au întors carabinierii, iar misterul a fost elucidat. Există probe și certitudinea că cele două femei au fost ucise și date ca mâncare la animale, iar porcii au făcut ca trupurile lor să dispară, cu excepția dinților și a unghiilor. Sau, cel puțin, a doua soție a italianului a avut parte de acest sfârșit.

Anul trecut a fost găsită o unghie umană pe teritoriul fostei fermei a crescătorului de animale, iar experții de la Labanof, laboratorul din Milano, care făceau de mai mult timp cercetări pe terenul respectiv, susțin că unghia pe care au găsit-o a aparținut româncei Virginia Mihai. Comparația cu ADN-ul prelevat de pe periuța de dinți a româncei nu a lăsat nicio urmă de îndoială în acest sens.

O probă de necontestat că  cea de-a doua soție a lui Valerio Sperotto se afla la fermă în anul 1999 și nu la Vicența, în zona gării, unde i-a fost găsită mașina încuiată și cu portofelul în interior. Un complice l-ar fi ajutat pe Sperotto să disimuleze o dispariție voluntară a femeii, ca mai apoi el să se elibereze de corpul acesteia dându-l pradă porcilor.

Aceasta este ipoteza anchetatorilor care acum, convinși că Virginia Mihai a avut parte de un sfârșit teribil, reiau de la zero cercetările și în ceea ce privește dispariția primei soții a italianului, Elena Zecchinato, despre care nu se știe nimic din anul 1988.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Virginia Mihai și Elena Zecchinato. Alăturat, fosta fermă de porci a italianului Valerio Sperotto. Foto: Corriere della Sera
Distribuie acest articol