Româncă, șoferiță de camion în străinătate: „Colegii mă judecă și nu recunosc că sunt la fel de capabilă ca și ei”

Loredana Zainea, o tânără româncă de 28 de ani din localitatea Daventry, Northamptonshire (East Midlands), este șofer de camion în Marea Britanie de cinci ani.

Ea singură și-a ales această meserie, considerată în mod eronat practicabilă doar de bărbați, după ce a decis să calce pe urmele bunicului său.

Seducătoarea blondă a dezvăluit recent pentru Daily Star că este judecată pe nedrept de ceilalți colegi, care cred că ea nu este capabilă de aceleași performanțe ca și un șofer bărbat.

Loredana a mărturisit că se confruntă cu prejudecăți în fiecare zi la locul de muncă. Ea a declarat:

„Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion bărbați care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie. Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când urc în cabină și încep să conduc, ei însă văd imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine. Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea”, a continuat Loredana.

Loredana, șofer pe camion în Marea Britanie. Sursa foto: Daily Star

Frumoasa noastră conațională a explicat că pasiunea sa pentru camioane și pentru conducerea lor se datorează bunicului ei, de la care a moștenit pasiunea pentru camioane.

Ea a precizat: „Am fost șofer de camion în ultimii cinci ani. Bunicul meu a lucrat ca șofer de camion în România și el a fost inspirația mea. Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o împreună și mă lua cu el în cursele care nu erau prea îndepărtate. Aș fi atât de încântată să pot pleca acum cu el în cursă!”

Tot mai multe românce se dedică acestei meserii, iar locurile de muncă în străinătate sunt la discreție, mai ales în Marea Britanie unde lipsa camionagiilor a devenit acută după Brexit. Frumoase, responsabile și profesioniste, româncele noastre au demolat de mult timp mitul conform căruia meseria de șofer de camion poate fi făcută doar de bărbați.