Româncă ucisă de concubin în Italia. Bărbatul a mărturisit: „Am omorât-o cu un ciocan de zidărie”

Misterul care învăluia moartea Alexandrei Elena Mocanu, româncă în vârstă de 35 de ani, stabilită în orașul italian Bolzano, a fost deslușit în cursul nopții de luni spre marți, 25 octombrie 2022, după ce concubinul femeii s-a predat autorităților italiene și a mărturisit că el a ucis-o pe conaționala noastră.

Alexandra Elena Mocanu, 35 de ani, ucisă de concubin în Italia.

Avni Mecja, cetățean albanez în vârstă de 27 de ani, a fugit în țara sa natală imediat după ce și-a ucis concubina, dar s-a întors apoi în Italia și a decis să se predea polițiștilor, sfătuit fiind în acest sens nu numai de rudele sale apropiate, care trăiesc la Verona, ci și de avocatul italian Massimo Dal Ben, care-l va apăra pe criminal în instanță.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, Mecja avea deja o condamnare pe numele său, la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru că a bătut-o și a obligat-o pe românca noastră, în urmă cu câțiva ani, să întrețină raporturi intime cu el.

Bărbatul albanez fusese condamnat atât în primă instanță, cât și în apel, dar avocatul său a decis să facă recurs la Curtea de Casație, motiv pentru care Mecja era încă liber.

Între timp, judecătorul de la Tribunalul din Verona, orașul în care Alexandra și albanezul de 27 de ani locuiau la acea vreme, a emis un ordin de restricție împotriva acestuia din urmă, fiindu-i interzis să se mai apropie de ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Avni Mecja, 27 de ani, albanezul care a ucis-o pe conațional noastră.

Mecja s-a mutat astfel la Bolzano și avea interdicție de a mai părăsi acel oraș, tocmai pentru a nu-i face rău Alexandrei.

Din motive în curs de investigare însă, cei doi s-au împăcat și femeia s-a mutat și ea de la Verona la Bolzano pentru a locui din nou împreună cu el, găsindu-și un loc de muncă pe post de barmaniță într-un centru comercial din localitate.

Vecinii celor doi concubini, care locuiau la etajul cinci al unui bloc de pe viale Trieste 42 din Bolzano, spun că certurile zgomotoase între Alexandra Elena Mocanu și Avni Mecja erau la ordinea zilei, iar ceea ce trebuia să fie o evoluție spre bine a relației lor, s-a transformat într-o capcană mortală pentru tânăra femeie româncă.

În urma unei astfel de discuții aprinse de fapt, care avut loc în seara zile de sâmbătă, 22 octombrie 2022, bărbatul albanez a decis să pună mâna pe un ciocan de zidărie și să o lovească pe concubina sa în cap.

Lovitura a fost fatală pentru femeie, iar când și-a dat seama ce a făcut, Mecja i-a acoperit trupul cu o pătură, apoi a luat telefonul și mașina Alexandrei și a fugit spre aeroportul din Treviso, de unde în dimineața zilei de duminică avea să se urce într-un avion spre Albania.

Pe drum, albanezul de 27 de ani și-a sunat fratele, care locuiește la Verona împreună cu sora și părinții lor, și i-a spus că a ucis-o pe Alexandra, apoi a afirmat că va fugi în Albania pentru a nu fi arestat.

În ciuda insistențelor familiei sale, care i-a cerut să se predea autorităților, criminalul s-a urcat în avion oricum și, odată ajuns la Tirana, orașul albanez în care s-a născut și unde are niște rude, Mecja l-a sunat și pe avocatul său, căruia i-a povestit ce a făcut și că a fugit din Italia.

Dal Ben i-a explicat atunci bărbatului albanez că, dacă nu se predă, nu face decât să înrăutățească lucrurile și riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea pe viață pentru această crimă, având în vedere și antecedentele sale.

„La ora 8:00 din dimineața zilei de luni m-a sunat, explicându-mi ce s-a întâmplat. Eu, până în acel moment, nu știam nimic.

„I-am spus să se întoarcă imediat în Italia și să se predea, pentru că acea fugă nu avea decât să înrăutățească situația sa. M-a ascultat și a luat primul zbor spre Italia, cu un avion care a aterizat la Verona la 16:30.

„Eu am anunțat imediat poliția. De la Bolzano au mers la aeroportul din Verona agenții de poliție, care l-au preluat pe Mecja și l-au condus la Parchetul din Bolzano unde, în prezența mea, a avut loc mărturisirea”, a declarat avocatul Dal Ben pentru Corriere della Sera.

Interogatoriul, condus de procuroarea Claudia Andres de la Parchetul din Bolzano, a durat opt ore, iar criminalul albanez a mărturisit că a folosit un ciocan pentru a lovi-o în cap pe Alexandra, omorând-o astfel fără milă.

Femeia româncă lasă în urma sa un copil de 9 ani, avut dintr-o căsătorie precedentă, care trăiește însă cu bunicii săi în România.