Românca ucisă de fostul soț italian: motivul a fost gelozia nemăsurată a bărbatului

S-au cunoscut în urmă cu aproximativ 20 de ani. Loredana avea numai 23 de ani, iar bărbatul italian 53. Cum să nu se îndrăgostească de un bărbat care se îmbrăca și arăta cu totul altfel decât toți pretendenții pe care îi cunoscuse până atunci ea, o fată obișnuită din Vaslui?

S-au căsătorit în Italia și, din dragostea lor, s-au născut doi copii care acum au 17 și 13 ani. Cu timpul, diferența de vârstă și-a spus cuvântul, iar din anul 2017 relația lor s-a deteriorat progresiv. Extrem de gelos, italianul i-a făcut viața un adevărat calvar.

Românca n-a mai putut suporta, iar anul trecut a divorțat, și-a făcut bagajele și s-a întors în România, înnăbușindu-și suferința unei mame care pleacă de lângă copiii ei, care au rămas în Italia.

Italianul n-a fost de acord niciodată cu acest divorț și a căutat mereu să-și readucă fosta soție înapoi, în Peninsulă, prin orice mijloace, inclusiv prin amenințări. Speriată, femeia a solicitat și a obținut un ordin de restricție împotriva bărbatului.

Din păcate, acesta a expirat la începutul lunii decembrie și gelozia fostului soț a întrecut și cele mai groaznice presupuneri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia plecase din orașul natal, Vaslui, tocmai pentru a-și pierde urma, deși deținea acolo o firmă de pompe funebre, înființată împreună cu fostul soț italian. În urmă cu câteva luni, se mutase în localitatea Vânju Mare din județul Mehedinți, împreună cu concubinul său român, cu care dorea să-și refacă viața.

Cu ordinul de restricție expirat și cu o gelozie pe care nu a reușit să o tempereze nicicum, italianul a aflat unde se ascundea fosta sa soție și s-a deplasat rapid în centrul orașului Vânju Mare, acolo unde Loredana își deschisese o altă firmă de pompe funebre.

A urmărit-o, iar când aceasta a ieșit din sediul propriei firme, fără niciun avertisment și fără să-i pese de trecători, a împușcat-o în cap, iar apoi s-a împușcat singur în piept cu aceeași armă.

Bărbatul alături de care femeia dorea să-și refacă viaţa este acum complet distrus. S-a rugat minute în șir lângă trupul neînsuflețit al Loredanei, sperând într-o minune.

„Doamne, Doamne… Iubirea mea! Mi-a împuşcat-o… Lasă-mă că îmi e rău…”, plângea concubinul femeii.

„Făcu’ femeia câţiva paşi şi căzu’! El deschisă aici geaca şi trasă un foc aici la piept! Eu, când văzui că bubui aici la ei, îi zisăi: Nu mai trage! Mă băgai după maşini imediat! Eram şi eu mort…”, a declarat un martor.

Criminalul încă respira atunci când au ajuns salvatorii, așa că l-au transportat de urgență la spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Bernardi Claudia, SAJ Mehedinţi, despre starea criminalului: „Inconştient, cu o tensiune în şoc, plagă împuşcată în torace. Este deja în sala operatorie.”

Sosită la fața locului, Poliţia Română a deschis o anchetă pentru a reconstitui tragicul eveniment.

Statistic vorbind, Loredana nu este decât o altă victimă dintr-o listă sumbră. 150 de femei sunt ucise anual în România de către actualii sau foștii lor soți. Adică o femeie moare la 2-3 zile de mâna fostului sau actualului partener de viață.

Potrivit surselor judiciare, asupra italianului s-ar fi găsit niște bilete de avion. Acesta a aterizat la București în noiembrie. Era în posesia unui permis de port-armă valabil în Italia, dar pistolul Beretta cu care a tras la Vânju Mare avea seria ștearsă, fiind o armă dobândită ilegal.

Criminaliștii români vor să afle dacă arma a fost cumpărată din România sau dacă italianul a adus-o din Italia, printre bagaje. De asemenea, rămâne un mister cum a găsit-o pe fosta sa soție.

Dacă va supraviețui, italianul va fi acuzat de crimă cu premeditare și, probabil, își va petrece restul zilelor după gratii.