Româncă ucisă de o mașină în Italia, în prima zi după întoarcerea din România

O româncă în vârstă de 58 de ani a sfârșit tragic în seara zilei de 5 februarie 2024, într-un accident stradal pe o porțiune întunecată a unei străzi din Argenta, provincia Ferrara, în timp ce se întorcea pe jos de la un interviu de angajare.

Lucia Arnăutu, s-a întors în Italia chiar în acea zi din România. Ea locuise anterior în Longastrino cu soțul ei italian, care a decedat brusc, lăsând-o văduvă.

După moartea soțului, s-a întors în România, iar luni, 5 februarie, s-a întors în Italia pentru a se angaja la un loc de muncă și a se reîntâlni cu prietenii și cunoștințele.

Captură de ecran 2024-02-06 090550
Lucia Arnăutu. Sursa foto:

După interviul de angajare, care s-a terminat cu un rezultat pozitiv pentru românca noastră, a fost lovită mortal de un autoturism Mercedes Clasa A condus de o femeie de 58 de ani din Longastrino, pe drumul spre Anita.

Tragedia a avut loc pe un tronson de drum foarte întunecat, cunoscut pentru accidentele sale anterioare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Eforturile disperate ale echipajului de la 118 de a-i salva viața au fost zadarnice, lucrătorii sanitaro putând doar să constate decesul femeii.

Poliția locală din Valli e Delizie și carabinierii din Longastrino investighează circumstanțele exacte ale accidentului, iar șoferița Mercedesului riscă acuzația de omor stradal din neglijență.

Vestea morții Luciei Arnăutu s-a răspândit rapid în comunitate, provocând o adunare emoționantă de prieteni și cunoștințe pe locul accidentului, toți plângând pierderea femeii care, în câțiva ani, reușise să câștige afecțiunea întregii comunități.

Un prieten a povestit despre ea: 

„S-a căsătorit prima dată în România și, după divorț, s-a mutat în Italia unde și-a găsit din nou dragostea. Când a fost forțată să plece din cauza morții celui de-al doilea soț, a făcut o promisiune: ‘Mă voi întoarce cât pot de repede’. Din păcate, în ceea ce devenise a doua ei casă, și-a găsit moartea.”