Româncă ucisă de rechini în timp ce era la mare în Egipt. O altă femeie a fost atacată cu puțin timp înainte

Două femei au fost ucise în atacuri comise de rechini în Marea Roșie, la sud de orașul egiptean Hurghada. Una dintre victime este o turistă româncă în vârstă de 40 de ani, potrivit agenției Reuters citată de Mediafax.

Cadavrul conaționalei noastre a fost găsit la câteva ore după ce o femeie din Austria, în vârstă de 68 de ani, a fost atacată în largul coastei Sahl Hasheesh. Deși grav rănită, femeia austriacă a ajuns la țărm unde a fost preluată de o ambulanță. A suferit un infarct și a murit în ambulanță, în timp ce era transportată către spital.

Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh. „Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahl Hasheesh, la sud de Hurghada”, a anunțat Ministerul egiptean al Mediului, pe Facebook. Două surse au confirmat pentru Reuters că a doua victimă este o turistă din România în vârstă de 40 de ani.

La puțin timp după accident, MAE confirmă moartea româncei ucisă de rechin în Egipt. Un agent de la o companie de turism a informat ambasada

Autoritățile de la Cairo au ordonat închiderea sectoarelor de plajă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora. De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.