Româncă ucisă de soțul italian, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

După aproape trei ani de judecată, Antonio Brigida, în vârstă de 59 de ani, care a ucis-o cu trei ani în urmă pe Carmen Vernica, soția sa de naționalitate română, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață, informează Il Giornale.

Potrivit judecătorilor, a fost vorba despre un gest gândit cu mult înainte. În sentință, însă, judecătorii au exclus circumstanța agravantă a brutalității cu care s-a comis crima, în ciuda faptului că acțiunea omorului s-a desfășurat în două etape. Bărbatul a reîncărcat arma de două ori și a împușcat-o pe soția sa în piept și în cap, de mai multe ori. Anumite focuri de armă au fost trase chiar după ce femeia murise deja.

Antonio Brigida și Carmen Vernica locuiau la Cave, lângă Tivoli (Lazio) și erau pe punctul de a se despărți. Era marți, 7 mai 2019, ultima lor zi în aceeași casă, când bărbatul, un brancardier de la serviciul de asistență sanitară de la 118, a împușcat-o pe românca noastră, cu mai multe focuri de armă.

Femeia își găsise un loc de muncă și un mic apartament în chirie, la Zagarolo, dar soțul ei a încercat până în ultima clipă să o oprească lângă el.

Bărbatul nu a putut accepta nicicum ideea despărțirii, iar acum își va petrece tot restul vieții în închisoare, chiar dacă în timpul procesului a încercat să dea vina pe Carmen și pe decizia ei de a-l părăsi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, judecătorii au decis că va trebui să plătească o sumă de 250.000 de euro fiicei femeii ucise. «Nimic nu-i va aduce mama înapoi – a declarat avocatul Alessandro Pasquazi – dar măcar va fi o compensație morală împotriva încercării criminalului de a da vina pe victimă: „Si, pero la tua madre….” (Da, dar totuși mama ta…), încercând să distragă atenția de la el la cea căreia i-a luat viața.»