Românca ucisă și aruncată de pe un munte în Italia era acuzată și judecată pentru furt în momentul dispariției

Pompierii și carabinierii italieni au recuperat miercuri, 6 august 2020, rămășițele unui cadavru dintr-un sac pe Monte Pellegrino, la Palermo, după ce un bărbat italian pe nume Damiano Torrente, în vârstă de 46 de ani, a mărturisit că a ucis în anul 2015 o femeie de origine română, Ruxandra Vesco, de 33 de ani.

Născută la București, Ruxandra a fost adoptată la 9 ani de o familie din Alcamo (Trapani).

Damiano Torrente, cuprins acum de remușcări pentru fapta sa, le-a spus carabinierilor că a strangulat-o din motive pasionale, apoi a pus-o într-un sac și a aruncat-o de pe o stâncă. Ieri, după 5 ani de la oribila crimă, bărbatul a recunoscut fapta.

În momentul dispariției femeia de origine română, cu cetățenie italiană, avea în curs un proces penal fiind acuzată că a furat și folosit cartea de credit a unei prietene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe Facebook a fost creată și o pagină, „Truffatrice ad Alcamo”, care spune de Ruxandra Vesco, cunoscută și sub numele de Alexandra, că ar fi înșelat de bani mai multe persoane. Administratorul paginii din anul 2015 nu mai are nicio știre despre femeie. Ultimele postări sunt de tipul:

„N-o să te ajute prea mult faptul că te ascunzi acum, justiția își desfășoară cursul, va trebui să dai socoteală pentru tot răul pe care l-ai făcut.”

Pe pagină se află mai multe imagini cu Ruxandra Vesco și o imagine a cărții sale de identitate. O persoană susține că a suferit o înșelătorie de 20.000 de euro din partea acesteia.

Nu sunt însă dovezi dacă există vreo legătură între crima comisă de italian și înșelăciunile de care era acuzată victima.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Tot de pe aceeași pagină aflăm că Ruxandra Vesco a fost înfiată de o familie italiană la vârsta de 9 ani.

Italianul care a declarat că a ucis-o, a mai fost condamnat pentru hărțuire în urma relației cu o femeie de naționalitate română. El este căsătorit acum tot cu o româncă.

Ruxandra Vesco și Damiano Torrente

„Mă mustră conștiința, în octombrie 2015 am ucis o femeie”, le-ar fi spus Damiano Torrente carabinierilor la îndemnul preotului căruia i s-a confesat.