O româncă a fost ultima badantă a bătrânei din Italia ucisă de fiica sa și decapitată în baie

Femeia în vârstă de 58 de ani care și-a ucis și tăiat mama în bucăți în apartamentul său din Melzo, provincia Milano, rămâne în închisoare: „Rosa Fabbiano ar putea comite și alte infracțiuni similare”, a decretat judecătorul. Ultima persoană care a văzut-o în viață pe bătrână, în afară de fiica sa, este o îngrijitoare de naționalitate română care a lucrat numai o zi pentru pensionară, pe data de 24 martie, informează La Repubblica.

Rosa Fabbiano este acuzată de omor voluntar calificat și abuz corporal grav după ce și-a ucis mama, pe Lucia Cipriano, de 84 de ani, apoi a decapitat-o și i-a lăsat trupul în cadă pentru două luni de zile. Potrivit judecătorului de instrucție, femeia nu a suportat „decăderea fizică și psihică a altora și, în special, a celor care sunt legați emoțional de ea.”

„Există pericolul concret și actual al săvârșirii unor infracțiuni de același fel, în fața unor condiții similare în care se poate regăsi suspecta”, a mai adăugat judecătorul.

Timp de două luni Rosa Fabbiano a trăit în minciună, spunând surorilor, soțului și altor persoane că mama sa a fost internată într-un cămin de bătrâni. Soțul său a povestit că Rosa s-a ocupat mereu de mama ei, iar la sfârșitul lunii martie i-a spus că a fost „internată într-un centru de îngrijire și tratament nespecificat, din cauza deteriorării stării psihice”. Bărbatul a mai spus în fața judecătorului de instrucție că soția lui a manifestat în ultimul timp o reticență deosebită în a vorbi despre mama ei.

O altă persoană care a fost ascultată de judecător a fost o badantă de naționalitate română care a îngrijit-o pe pensionara decedată doar o zi, pe data de 24 martie. Așadar, la acea dată Lucia Cipriano era încă în viață. Românca nu a stat la noul loc de muncă mai mult de o zi deoarece a considerat că nu ar fi putut face față, pensionara suferea de demență și situația era foarte greu de gestionat. Ea a chemat-o pe fiica bătrânei și un lucrător sanitar de la „Guardia medica” pentru a constata imposibilitatea sa concretă de a avea grijă de pensionară. A doua zi, Rosa Fabbiano i-a spus îngrijitoarei să nu intre în casă și că îi va aduce ea „efectele personale” afară.

Aceeași îngrijitoare română a mai declarat că pe data de 12 aprilie a fost contactată de o prietenă care locuiește lângă apartamentul bătrânei și, printre altele, s-a plâns de fum și de un miros deosebit de urât care venea din baia de alături. Vecinii s-au plâns de acest miros la fiică, iar Rosa Fabbiano s-a justificat spunând că totul era din cauza unei defecțiuni la mașina de spălat.

Trupul neînsuflețit al Luciei Cipriano a fost descoperit 26 mai trecut, când o altă fiică de-ale sale, Loredana Fabbiano, care locuiește în Trento, sosise la Melzo pentru că de câteva luni nu reușise să ia legătura cu mama sa. Rosa Fabbiano a dus-o la casa bătrânei și acolo i-a repetat: „Nu, nu te duce la baie!”

Fiica și-ar fi ucis mama, așa cum se menționează în rechizitoriu, „prin introducerea ei mai întâi în cadă” și apoi „acoperind-o cu o foaie de celofan, pe care a fixat-o de marginile căzii cu bandă adezivă, astfel încât să nu treacă aerul”. Apoi a mutilat cadavrul și „l-a ținut ascuns în interiorul căzii, învelit în celofan.” Pe lângă mănuși de latex „urme de arsuri” pe hainele bătrânei, carabinierii au mai găsit pe marginea căzii „un fierăstrău cu o lamă de 31 cm lungime și unul cu lama de 45 cm”.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol