O româncă a fost ultima badantă a bătrânei din Italia ucisă de fiica sa și decapitată în baie

Femeia în vârstă de 58 de ani care și-a ucis și tăiat mama în bucăți în apartamentul său din Melzo, provincia Milano, rămâne în închisoare: „Rosa Fabbiano ar putea comite și alte infracțiuni similare”, a decretat judecătorul. Ultima persoană care a văzut-o în viață pe bătrână, în afară de fiica sa, este o îngrijitoare de naționalitate română care a lucrat numai o zi pentru pensionară, pe data de 24 martie, informează La Repubblica.

Rosa Fabbiano este acuzată de omor voluntar calificat și abuz corporal grav după ce și-a ucis mama, pe Lucia Cipriano, de 84 de ani, apoi a decapitat-o și i-a lăsat trupul în cadă pentru două luni de zile. Potrivit judecătorului de instrucție, femeia nu a suportat „decăderea fizică și psihică a altora și, în special, a celor care sunt legați emoțional de ea.”

„Există pericolul concret și actual al săvârșirii unor infracțiuni de același fel, în fața unor condiții similare în care se poate regăsi suspecta”, a mai adăugat judecătorul.

Timp de două luni Rosa Fabbiano a trăit în minciună, spunând surorilor, soțului și altor persoane că mama sa a fost internată într-un cămin de bătrâni. Soțul său a povestit că Rosa s-a ocupat mereu de mama ei, iar la sfârșitul lunii martie i-a spus că a fost „internată într-un centru de îngrijire și tratament nespecificat, din cauza deteriorării stării psihice”. Bărbatul a mai spus în fața judecătorului de instrucție că soția lui a manifestat în ultimul timp o reticență deosebită în a vorbi despre mama ei.

O altă persoană care a fost ascultată de judecător a fost o badantă de naționalitate română care a îngrijit-o pe pensionara decedată doar o zi, pe data de 24 martie. Așadar, la acea dată Lucia Cipriano era încă în viață. Românca nu a stat la noul loc de muncă mai mult de o zi deoarece a considerat că nu ar fi putut face față, pensionara suferea de demență și situația era foarte greu de gestionat. Ea a chemat-o pe fiica bătrânei și un lucrător sanitar de la „Guardia medica” pentru a constata imposibilitatea sa concretă de a avea grijă de pensionară. A doua zi, Rosa Fabbiano i-a spus îngrijitoarei să nu intre în casă și că îi va aduce ea „efectele personale” afară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceeași îngrijitoare română a mai declarat că pe data de 12 aprilie a fost contactată de o prietenă care locuiește lângă apartamentul bătrânei și, printre altele, s-a plâns de fum și de un miros deosebit de urât care venea din baia de alături. Vecinii s-au plâns de acest miros la fiică, iar Rosa Fabbiano s-a justificat spunând că totul era din cauza unei defecțiuni la mașina de spălat.

Trupul neînsuflețit al Luciei Cipriano a fost descoperit 26 mai trecut, când o altă fiică de-ale sale, Loredana Fabbiano, care locuiește în Trento, sosise la Melzo pentru că de câteva luni nu reușise să ia legătura cu mama sa. Rosa Fabbiano a dus-o la casa bătrânei și acolo i-a repetat: „Nu, nu te duce la baie!”

Fiica și-ar fi ucis mama, așa cum se menționează în rechizitoriu, „prin introducerea ei mai întâi în cadă” și apoi „acoperind-o cu o foaie de celofan, pe care a fixat-o de marginile căzii cu bandă adezivă, astfel încât să nu treacă aerul”. Apoi a mutilat cadavrul și „l-a ținut ascuns în interiorul căzii, învelit în celofan.” Pe lângă mănuși de latex „urme de arsuri” pe hainele bătrânei, carabinierii au mai găsit pe marginea căzii „un fierăstrău cu o lamă de 31 cm lungime și unul cu lama de 45 cm”.