Românce de 60 de ani, foste „badante”, se dau drept fotomodele și golesc conturile bărbaților italieni

Trei femei românce din București, cu vârste în jur de 60 de ani, care în trecut au lucrat ca „badante”, au reușit să pună la cale o înșelătorie prin care și-au însușit sume mari de bani de la bărbați italieni. Cele trei, care și-au creat profile de fotomodele pe rețelele sociale, ademeneau cu fotografii false și vorbe dulci bărbați cărora le cereau apoi bani sub diferite pretexte, relatează Il Giorno.

Cu fotografii provocatoare, care le înfățișau drept femei tinere și seducătoare, româncele cereau prietenia bărbaților italieni, ca mai apoi, cu mare pricepere, folosind vorbe meștejugite și profitând de nevoia de afecțiune a victimelor, să-și însușească zeci de mii de euro în conturile personale.

Cazul ajunge în atenția Procuraturii din Milano care în colaborare cu poliția poștală română a reușit să le identifice pe cele trei ex-badante, vânzătoare de iluzii. În capcana acestora pare să fi căzut nu numai bărbați italieni ci și români. „Vezi ce decolteu frumos am? – îi întrebau femeile pe admiratorii lor. „Dacă vrei să îl vezi în realitate, trimite-mi bani pentru biletul de avion ca să vin la Milano. Aș vrea atât de tare să te întâlnesc…”

Și chiar dacă pare de necrezut, de cele mai multe ori această strategie a funcționat, italienii trimiteau banii, dar femeile românce nu făceau altceva decât să rămână liniștite acasă la ele și să se concentreze la găsirea unui alt „îndrăgostit” bun de înșelat. Pe lângă biletele de avion, femeile cereau să le fie trimiși bani pentru a-și cumpăra lenjerie intimă, haine, încălțăminte și alți 5.000 de euro pentru cheltuieli care mai pot apărea pe parcurs.

De la fiecare bărbat căzut în mrejele lor, femeile ar fi încasat în jur de 10.000 de euro, specifică sursa citată. Victimele, după ce plăteau tot, așteptau să ajungă fotomodelul, dar din nefericire singura realitate era contul din bancă golit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Problema, spun anchetatorii, este că împotriva celor trei femei nu este făcut nici un denunț până în prezent. Probabil, niciunul dintre bărbații înșelați nu are curajul să recunoască în fața unui judecător că a trimis 10.000 de euro unei femei pe care nu a văzut-o în viața sa, dar care jura că îl iubește.