Româncele ucise în Italia, anchetatorii au făcut reconstituirea crimelor. Un conațional a fost arestat

Ancheta dublului omor din Naro, provincia Agrigento din Sicilia, face pași repezi, investigatorii având deja o reconstituire a faptelor petrecute în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, când două femei românce au fost ucise, fiecare în propria locuință.

Pentru moartea Mariei Rus, în vârstă de 57 de ani și a Deliei Zărnescu, de 58 de ani, a fost arestat un tânăr conațional de 24 de ani, cu inițialele N.E.O.

Maria a fost găsită carbonizată în casă, în urma unui incendiu, iar Delia zăcea fără viață într-o baltă de sânge.

Activitatea investigativă care a dus la reținerea tânărului de 24 de ani suspectat este încă în desfășurare, dar procurorii și carabinierii, cu ajutorul martorilor și al imaginilor de la camerele de supraveghere, au reconstituit anumite momente din acea noapte.

Anchetatorii au declarat că ajutorul primit de la comunitatea românească a fost determinant în elucidarea faptelor: „Am primit o mare colaborare în anchetă de la comunitatea românească din Naro”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La câteva minute după reținerea tânărului de 24 de ani, suspectat de dublu omor și profanare de cadavre, anchetatorii – în timp ce se aflau încă în interiorul cazarmei carabinierilor din Naro – au subliniat acest aspect.

„Datorită comunității române, formată din lucrători și lucrătoare care locuiesc de ani de zile în Italia, procurorii și carabinierii au reușit să reconstituie ce s-a întâmplat în noaptea blestemată de joi spre vineri”, a transmis Agrigento Notizie.

Iată ce s-a întâmplat în noaptea în care au fost ucise cele două românce, conform unei prime reconstituiri:

Joi seara, în casa Deliei Zărnescu a avut loc o cină care s-a transformat curând într-un fel de petrecere cu băuturi alcoolice. La aceeași masă cu femeia, era tânărul român de 24 de ani și un alt conațional de 20 de ani.

La un moment dat, sub influența euforică a alcoolului, tânărul i-ar fi făcut avansuri Deliei. O insistentă încercare de a obține un raport intim care a fost însă respinsă categoric femeie. Ea i-ar fi dat afară din casă pe cei doi invitați.

În timpul cinei, cel puțin în fazele inițiale, adică până când situația nu a degenerat, cei trei români ar fi vorbit despre conaționala lor, Maria Rus, care locuia în apropiere. Ei ar fi vorbit despre faptul că Maria locuia singură, fiind despărțită de soț.

Când cei doi bărbați români au fost dați afară din casă de Delia Zărnescu, cel mai tânăr s-ar fi îndreptat spre Vicolo Avenia unde ar fi bătut la ușa locuinței Mariei Rus, în timp ce celălalt ar fi plecat acasă.

Maria Rus, fără să bănuiască nimic, ar fi deschis ușa intrării tânărului conațional beat. Nu este clar – va stabili desigur autopsia – dacă femeia a suferit sau nu un abuz sau dacă a existat sau nu un raport consimțit.

- Continuarea după publicitate -

Conform Parchetului, tânărul de 24 de ani ar fi masacrat-o. Maria Rus ar fi fost bătută sălbatic și apoi arsă, așezând-o pe fotoliul din salonul de intrare și dându-i foc.

Din Vicolo Avenia, tânărul român beat s-ar fi întors la casa Deliei Zărnescu, pe via Vinci, la aproximativ 150 de metri depărtare de casa Mariei.

Ar fi spart ușa de intrare și ar fi omorât-o sfărâmându-i capul cu tot ce a găsit la îndemână, obiecte decorative și mobilier.

Românii care locuiesc în zonă, atrași de zgomotele care se auzeau din casa conaționalei noastre, ar fi venit la fața locului. Se pare că sunt și anumiți martori, oameni care l-au văzut pe tânăr ieșind din casa româncei.

Audierea acestor persoane, care a continuat până la ore târzii ale serii de ieri, a permis să se pună cap la cap toate piesele dramaticei scene, reconstituind astfel ce s-ar fi întâmplat.

Ancheta este încă în desfășurare, cu procurorul adjunct Elettra Consoli și adjunctul Salvatore Vella la conducere. Autopsiile cadavrelor celor două femei au fost efectuate sâmbătă, la camera mortuară a spitalului „San Giovanni di Dio” din Agrigento.

De asemenea, sunt programate examinări de specialitate la locurile crimei, cu specialiști RIS din Messina. Carabinierii analizează și imaginile din sistemele de supraveghere video din zonă, care au înregistrat evenimentele din acea noapte fatidică.

Trei camere de supraveghere erau situate în Vicolo Avenia, una chiar în fața intrării casei Mariei Rus și au fost toate în funcțiune în noaptea crimei.

În plus, tânărul de 24 de ani era deja cunoscut autorităților, având antecedente penale pentru incendierea unei sere. Acest detaliu adaugă o altă dimensiune la profilul suspectului și la complexitatea cazului.

@rotalianul