Români acuzați de tentativă de viol în Italia, achitați de orice vină după trei ani de judecată

Trei tineri de naționalitate română, acuzați în 2018 de tentativă de viol în grup asupra unei femei de aceeași naționalitate, domiciliată în via Cintia din centrul istoric al orașului Rieti (Lazio), au fost achitați recent de orice vină de către Tribunalul din Rieti.

Infracțiunea de care erau acuzați datează de acum trei ani, când unul dintre inculpați, cu inițialele numelui D.V.B., stabilise cu un alt conațional o întâlnire în apartamentul femeii pentru a întreține un raport sexual cu ea, contra cost.

Odată ajuns în casa acesteia, unde erau prezenți prietenul său și un alt conațional, bărbatul s-a retras într-o altă cameră cu femeia și nici nu începuse bine primele atingeri intime cu aceasta, când cineva, care nu a fost identificat cu certitudine, ar fi deschis ușa apartamentului, în care aveau să dea buzna alți doi tineri români, cu inițialele J.F. și S.I.B.

Aceștia au susținut întotdeauna că nu au avut nicio legătură cu chestiunea respectivă, declarând că nu au folosit violență împotriva femeii și că erau în trecere, după ce se distraseră într-o locație comercială din apropiere.

Conform celor relatate de persoanele implicate, tentativa de viol în grup nu a fost consumată atât din cauza luptei care a izbucnit instantaneu între bărbații prezenți în casă, cât și datorită reacției femeii care, țipând, a ieșit în stradă pe jumătate dezbrăcată, atrăgând atenția trecătorilor și locuitorilor din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului au sosit imediat carabinierii, împreună cu agenții Oficiului General de Prevenire și Salvare Publică. Aceștia au restabilit ordinea și i-au identificat pe cei trei acuzați de presupusa agresiune sexuală.

Bărbații români au fost denunțați ulterior la autoritatea judiciară. Acum, la aproximativ trei ani de la eveniment, Tribunalul din Rieti a acceptat argumentele susținute de avocații apărării, care au depistat în reconstituirea faptelor elemente de contradicție și inconsecvență și, mai ales, neconcordanțe între versiunile paralele furnizate de partea ofensată și prietenul său.

Doi dintre inculpați sunt frați, D.V.B. de 32 de ani și S.I.B. în vârstă de 29 de ani. Ei au fost apărați de avocații Marco Arcangeli și Anna Cecilia Pariboni. Sentința de achitare a celor doi frați a fost dată de judecător, acesta considerând acuzația împotriva lor ca „lipsită de obiect”. Al treilea inculpat, J.F., asistat de avocatul Michele Serafini,  a fost achitat pentru că nu s-a constatat nicio infracțiune.