Români arestați în Italia. Denumiți „hoți acrobați”, escaladau balcoanele și furau din locuințe

Trei bărbați români au fost arestați și patru sunt cercetați în stare de libertate în Sicilia, ei sunt acuzați că ar fi pus la cale peste 40 de furturi din locuințe la Enna, Caltanissetta și Agrigento. De asemenea, autoritățile italiene susțin că românii din respectivul grup infracțional s-ar mai face vinovați și de furturi de cupru și motorină.

Cei trei arestați sunt: Cosmin Aristotel Sulic, în vârstă de 32 de ani, Adrian Bureta, 28 de ani și fratele său Florin, de 25 de ani. Toți trei sunt rezidenți la Canicatti, provincia Agrigento.

„Hoți acrobați” îi numesc italienii pe infractorii români care profitau de lipsa proprietarilor pentru a escalada exterioarele blocurilor și a intra fraudulos în casele oamenilor, chiar și la etajele cele mai înalte.

Operațiunea condusă de carabinierii companiei din Enna și cei ai echipei mobile, a făcut lumină în cazul unor numeroase furturi din locuințe în care infractorii intrau pe balcoane și ferestre pentru a fura bani și bijuterii de valoare din aur, argint sau pietre prețioase. În timp ce se aflau în interiorul locuințelor, hoții rămâneau constant la telefon cu unul dintre ei care stătea de pază jos, în stradă. În același timp, odată intrați, blocau ușile apartamentelor cu obiecte grele de mobilier pentru a împiedica deschiderea lor din exterior în cazul sosirii neașteptate a proprietarilor. Aveau timp astfel să se facă nevăzuți ieșind tot pe ferestrele pe care au intrat.

De asemnea, militarii italieni au dovezi că grupul infracțional a efectuat și furturi de cupru și motorină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Români arestați pentru furt în Italia. De la stânga spre dreapta: Bureta Adrian, Sulic Cosmin Aristotel și Bureta Florin. Foto: Giornale di Sicilia