Români care se întorc în țară după zeci de ani de muncă în străinătate. „Acasă e un colțișor de Rai”

În ultimii ani, o tendință interesantă a prins contur în rândul românilor care au emigrat în străinătate: tot mai mulți aleg să se reîntoarcă în țară. Dacă plecarea din România a fost văzută mult timp ca o soluție la problemele financiare, se pare că acum, mulți dintre cei plecați își regăsesc motivele pentru care să revină în țara lor natală.

Reîntoarcerea emigranților români este un fenomen complex, determinat de o varietate de factori care țin de aspecte emoționale, economice și sociale.

Dorul de familie și prieteni, redescoperirea oportunităților economice și a calității vieții, precum și aprecierea culturii și tradițiilor românești sunt doar câteva dintre motivele care îi determină pe români să se reîntoarcă definitiv pe plaiurile strămoșești.

Unii dintre ei, publică pe rețelele de socializare aspecte privind experiența reîntoarcerii:

„Viața la țară, bucurie, sănătate, liniște… Ce să-ti dorești mai mult? Acum 4 ani am revenit în țară apucându-mă de grădinărit, crescut păsări și construind de la zero tot! Recomand tuturor să facă asta, pentru a se bucura de produse bio, pentru liniște, fără haosul orașului. În prezent dețin două grădini, una de legume, alta de agrement, peste o sută de păsări, doi câini și multă liniște!”, a postat cineva pe grupul Mutat la țară – viața fără ceas.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Felicitări! Anul care vine și eu împreună cu soția ne întoarcem definitiv în țară. Aș fi vrut să venim acum, dar vrem să ne cumpărăm un tractor și asta ne mai ține puțin pe loc. Dar abia aștept să revin definitiv în țară. Dumnezeu să vă ajute!”, a scris cineva în comentarii.

„Ne vom muta la țară. Brașoveancă de loc și în Belgia de 20 de ani, am găsit căsuța visurilor în Caraci, Baia de Criș. În curând vom reveni de tot.”, a anunțat o persoană.

„După mulți ani de străinătate, după mulți ani de muncă și trudă am reușit să ne facem un colțișor de rai acasă. Mulți prieteni ne spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos, că în țara noastră o să ne fie foarte greu. Aceste poze face cât o mie de cuvinte.”, a mai postat cineva din același grup, publicând mai multe imagini din gospodărie.

photo_2023-04-26_18-33-39