Români din Italia, dădeau șpagă la o primărie pentru a obține mai rapid cartea de identitate

Trei femei, printre care o funcționară de la Primăria din Torino, au fost arestate după ce s-a dovedit că primeau șpagă de la români și de la alți cetățeni străini pentru cărți de identitate obținute rapid, informează Corriere della Sera.

spaga-functionari-romani-1024x576

Ancheta, coordonată de Luigi Mitola, a documentat presupuse cazuri de corupție care ar fi implicat o funcționară de la „Anagrafe di Torino” (Evidența populației) și alte două femei care ar fi acționat ca intermediari în relația cu cetățenii străini.

Cei implicați erau în mare parte români, albanezi și marocani, care, potrivit acuzațiilor, ar fi obținut în schimbul unor sume de bani cărți de identitate, atât în format fizic, cât și electronic, în afara practicilor administrative standard și într-un timp foarte scurt comparativ cu timpul de așteptare obișnuit.

Miercuri dimineața, 3 mai 2023, cele trei femei au fost arestate și plasate în arest la domiciliu, iar în timpul perchezițiilor au fost găsite materiale considerate „utile în scopul investigației”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Locuința unui alt funcționar de la „Anagrafe” și a unui cetățean de naționalitate română, care figurează în registrul persoanelor investigate pentru corupție în cadrul procedurilor de eliberare a documentelor de identitate pentru cetățenii străini, au fost, de asemenea, percheziționate.