Români din Italia debarcați din aeronavă la jumătate de oră după îmbarcare. „Trebuie să părăsiți avionul, zborul este anulat.”

Sute de români din Italia au rămas blocați circa 16 ore în aeroport după ce cursa aeriană cu care aveau să călătorească spre România a fost anulată.

Conaționalii noștri fuseseră îmbarcați deja în avion, dar după jumătate de oră li s-a cerut să coboare deoarece zborul a fost anulat.

„-Doamnelor și domnilor, vă rugăm să mergeți spre partea din față a cabinei sau să debarcati prin spate. Vă mulțumim”, le-a spus pasagerilor o însoțitoare de bord a unei curse WizzAir ce urma să zboare de la Bergamo spre Timișoara în seara zilei de luni, 26 iulie 2021, la ora 21:45.

„Eu nu cobor, doamnă, păi unde să mă duc la ora asta? Chemați alt avion”, s-au revoltat pasagerii.

„Din păcate trebuie să părăsiți avionul, zborul este anulat”, le-a spus și căpitanul aeronavei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Găsiți soluții, găsiți soluții, avem copii”, a replicat o pasageră

„Da, îmi pare rău”, a răspuns căpitanul.

„Vă pare rău… Stăm în aeroport de zece ore, am copil de doi ani”, i-a reproșat pasagera.

Înainte de a fi îmbarcați în avion, însă, oamenii au așteptat deja câteva ore bune în aeroport, până la ora 04:00 dimineața.

Pasagerii au fost nevoiți astfel să se întoarcă în aeroport, unde au primit apă și gustări, iar compania a pus la dispoziție zece camere de hotel pentru familiile cu copii.

Cu toate acestea, nu au reușit să se odihnească deoarece erau anunțați frecvent că zborul va decola peste două ore, deși avionul a decolat în final după circa 6 ore de așteptare.

„Sunt plecat de mai bine de 24 de ore din Italia. Punctul culminant a fost că am urcat în avion de dimineață, pe la 4, apoi după jumătate de oră ne-au debarcat. Și am luat de la capăt procedurile de exit, de reîmbarcare, vă dați seama că pentru niște copii, la patru dimineața, ăsta a fost un coșmar”, s-a plâns unul dintre pasageri, la sosirea în România, citat de Știrile Pro TV.

„Au depășit orele de zbor și nu au mai putut să plece și am așteptat alt echipaj. Au zis la 9 jumate și după am plecat la 10 jumate”, a declarat o altă pasageră.

Unii călători spun că reprezentanții companiei nu le-au dat niciun fel de explicații, dar WizzAir a revenit apoi cu precizări, susținând că aeronava avea nevoie de verificări, motiv pentru care zborul a fost anulat.

„Zborul Wizz Air W6 3552 de la Milano Bergamo la Timișoara din 26 iulie a avut o întârziere, deoarece aeronava care efectua acest zbor a necesitat o verificare tehnică neprevăzută. Aeronava a plecat pe 27 iulie la 11:10 ora locală. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea noastră principală”, a transmis compania aeriană.