Români din Italia hărțuiți și amenințați cu moartea de o vecină. Atacați cu o mătură și o lopată

O italiancă în vârstă de 70 de ani din localitatea Supino, provincia Viterbo (Lazio) a fost trimisă în judecată după ce a provocat daune materiale și a amenințat o familie de români care locuiește în apropierea locuinței sale. Femeia și-ar fi hărțuit vecinii în mod repetat, amenințându-i cu moartea și dându-le de înțeles că trebuie să plătească sau să se întoarcă în România.

Potrivit acuzațiilor, românii au trăit un adevărat coșmar. Eu au fost obligați să-și schimbe obiceiurile de viață, să nu mai ia cina în grădină și chiar să considere vânzarea locuinței lor. Vecina lor ar fi ajuns chiar să-i atace cu o mătură și o lopată, relatează Ciociaria Oggi.

Audierea preliminară a fost programată, iar femeia italiancă va trebui să apară în fața judecătorului pe data de 8 septembrie.

Totul ar fi început de la granița proprietății lor. Femeia revendica parte din pământul pe care se afla proprietatea românilor noștri

Cei doi soți români, care au o fiică adolescentă, au denunțat o serie de neplăceri provocate de-a lungul timpului de vecina lor recalcitrantă: gunoi și resturi de țigară găsite la ușa locuinței lor; clor și alte substanțe corozive aruncate pe hainele puse la uscat și mașina cuplului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, conform acuzațiilor, femeia și-ar fi deranjat în mod repetat vecinii noaptea, mărind volumul televizorului sau radioului, chemând forțele de ordine și denunțându-i fără un motiv întemeiat, doar pentru a-i pune în dificultate.

Ar fi ajuns chiar să-i atace cu mâinile goale și cu obiecte precum o mătură și o lopată. Într-un episod, aceasta ar fi luat mătura și ar fi îndepărtat cimentul recent așezat pe zidul de gard al părții vătămate. În octombrie anul trecut, l-ar fi lovit pe vecin cu un genunchi la piciorul drept.

Cuplul de români se temea pentru siguranța proprie și a fiicei minore, astfel încât fata nu mai ieșea niciodată singură din casă. Au fost nevoiți să-și schimbe obiceiurile de viață, cum ar fi să nu mai ia cina în grădină și să ia în considerare vânzarea locuinței lor.

Femeia în vârstă de 70 de ani, apărată de avocatul Mario Cellitti, va fi judecată sub acuzațiile de distrugere și amenințare. Peste șase luni, ea va trebui să se prezinte în fața judecătorului de la Tribunalul din Frosinone unde a fost stabilită ședința preliminară.