Români din Italia sărbătorind Ziua românilor de pretutindeni. O zi specială dedicată culturii și integrării

Comunitatea românească din Enna (Sicilia) a sărbătorit cu mare fast și în mod anticipat Ziua românilor de pretutindeni. Evenimentul, organizat sâmbătă, 27 mai, a avut loc la Urban Center.

Această zi specială, dedicată culturii și integrării, a fost promovată de Dorica Orzan, împreună cu asociația Anolf (Cisl), informează Enna press.

foto-rumeni--1024x768
Români din Sicilia sărbătorind Ziua românilor de pretutindeni. Surda foto: Enna press

Evenimentul a atras o mulțime de cetățeni de naționalitate română care locuiesc în Enna, în localitățile învecinate, dar și din Catania și Canicattì.

Reprezentând administrația locală, viceprimarul Francesco Comito a venit să salute participanții români la acest eveniment.

Asociația Anolf a acordat un premiu de onoare româncei Ștefania Vasile, poetă și scriitoare, în semn de recunoaștere pentru contribuția ei la promovarea culturii românești.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe parcursul evenimentului s-a ascultat imnul României, iar cei prezenți s-au bucurat de muzică și poezie românească, întâlnirea fiind caracterizată de un puternic spirit cultural și de integrare.

Ziua românilor de pretutindeni a fost la Enna un prilej de mândrie și de celebrare a culturii românești în Italia, un pas important în direcția recunoașterii și aprecierii valorilor și tradițiilor noastre în străinătate.

Ziua Internațională a Românilor de Pretutindeni fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2015, la propunerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Ea se sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.