Români în Italia: David Irimescu, 19 ani, pianist. Câștigător al concursului Amadeus Factory 2018

Marți, 4 decembrie, s-a încheiat la Milano, în nordul Italiei, concursul Amadeus Factory 2018, cu victoria tânărului pianist de origine română David Irimescu, elev al Conservatorului G. Verdi din Torino.

Amadeus Factory este un concurs de promovare a talentelor din muzica clasică și este la cea de-a doua ediție. Finala concursului, care îl are câștigător pe tânărul pianist român, va fi difuzată pe canalul Classica HD joi, 6 decembrie, la ora 20:30.

De origini române dar stabilit la Torino, David Irimescu are 19 ani și a început să studieze pianul la 9 ani, informează operaclick.com. Deosebit de apreciat pentru talentul său și pentru maturitatea muzicală timpurie, el este câștigătorul a numeroase premii internaționale și a unor prestigioase serii de concerte și festivaluri de muzică clasică. În prezent, David își continuă studiile muzicale la Conservatorul G. Verdi din Torino, cu profesoara Marina Scalafiotti.

David Irimescu, 17 ani, pianist (centrul imaginii). Câștigător al concursului Amadeus Factory 2018 de la Milano, Italia.

Din juriul concursului Amadeus Factory 2018 a făcut parte și Beatrice Rana care a declarat despre pianistul român: „David a confirmat de-a lungul întregului concurs talentul său și m-a cucerit definitiv pentru calitățile sale muzicale și tehnice.”

Victoria lui David la Amadeus Factory 2018 a fost decretată de un juriu de specialiști în domeniul artistic, de un alt juriu format din critici de specialitate și în urma votului audienței din sală, printre care și jurnaliști de la ViviMilano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Semifinale – categoria pianoforte

Stasera su Classica HD in onda le semifinali dell'ultima categoria di #AmadeusFactory2018: pianoforte! ? In gara due giovani pianisti, David Irimescu e Giorgio Trione Bartoli. Vi aspettiamo alle 20:55 su #Sky, canale 136!

Posted by Amadeus Factory on Thursday, 22 November 2018

David Irimescu va primi drept premiu oportunități de a participa la concerte oferite de partenerii evenimentului: Società del Quartetto di Milano, Pianocity Milano și Gioventù Musicale d’Italia care se angajează să organizeze un turneu de concerte în toată Italia. De asemenea, în anul 2019 va avea posibilitatea să înregistreze un CD cu piese pentru revista Amadeus.

Alcuni scatti del giovane David Irimescu, vincitore della seconda edizione di #AmadeusFactory! ??Tra i premi vinti da…

Posted by Amadeus Factory on Tuesday, 4 December 2018