Discotecă românească în Italia, participanții amendați cu 400 de euro fiecare. Nu au respectat regulile anti-COVID

Garda de Finanțe italiană a descoperit în seara zilei de duminică, 25 aprilie, o discotecă românească abuzivă la periferia orașului Catania (Sicilia), unde 26 de persoane, în mare parte cetățeni români, s-au adunat să danseze și să petreacă fără a ține cont de restricțiile anti-Covid impuse de autorități. Participanții au fost amendați cu 400 de euro fiecare, iar proprietarii au fost denunțați, scrie Il Sicilia.it.

Când au intrat în incinta discotecii, agenții italieni s-au trezit în fața unei săli cu muzică asurzitoare, unde participanții dansau și se distrau fără să țină cont că deschiderea localurilor pentru divertisment public este absolut interzisă și era trecut de ora 22:00, oră la care deplasarea se poate face numai pe motive de sănătate, muncă și urgențe. Un număr de 26 de participanți au fost sancționați cu amendă de 400 de euro pentru nerespectarea restricțiilor anti-Covid. Operațiunea a permis, de asemenea, găsirea și confiscarea a trei săbii ascunse în interiorul clădirii.

Proprietarul clădirii, precum și organizatorul evenimentului muzical, au fost denunțați pentru deschiderea ilegală a unui local de divertisment public și deținere ilegală de arme. În același timp, au fost confiscate bunurile și instrumentele folosite la funcționarea ilegală a discotecii, cum ar fi calculatoare, difuzoare audio, amplificatoare.