Români salvați în Italia de la înec. Cinci oameni au murit în urma inundațiilor

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2023, o operațiune de salvare dramatică a avut loc pe râul Adda, în apropierea comunei Lodi din regiunea Lombardia, după ce un cuplu de naționalitate română și cele trei animale ale lor, doi câini și o pisică, au fost surprinși de creșterea rapidă a nivelului apei, informează Il Giorno.

Echipe de pompieri au fost mobilizate de urgență pentru a interveni folosind o autopompă și o barcă pneumatică mare.

Intervenția salvatorilor a început la ora 2:40, după ce apele râului s-au umflat periculos, izolându-i pe conaționalii noștri și animalele lor pe o mică bucată de teren.

Salvarea a necesitat două călătorii pentru a-i duce în siguranță pe toți membrii grupului, iar misiunea s-a încheiat la ora 4:30 dimineața.

Cuplul, care se pare că locuia de ceva vreme într-o locuință improvizată, a fost surprins de creșterea rapidă a apelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce au fost salvați, bărbatul a fost găzduit de prieteni, iar femeia a fost transportată la spital pentru investigații, însă starea ei nu este una îngrijorătoare, la fel ca și cea a animalelor lor.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ofere asistență celor afectați de schimbările neașteptate ale nivelului apei.

Cinci oameni și-au pierdut viața în urma inundațiilor devastatoare care au lovit regiunea italiană Toscana, începând cu după-amiaza zilei de joi, 2 noiembrie 2023.

Două persoane au murit la Montemurlo, o alta la Rosignano. Doi soți au fost luați de apă în Lamporecchio.

Prima victimă este un bărbat de 85 de ani, Alfio Ciolini, care a murit în locuința sa din Montemurlo. Bărbatul a fost ucis de inundațiile din torentul Bagnolo care i-a invadat casa.

În Rosignano, un alt bătrân a murit în timpul evacuării dintr-o casă de îngrijire privată, afectată de inundații, însă circumstanțele exacte ale decesului sunt încă neclare.

O altă persoană, a treia, a fost găsită mai târziu moartă în Montemurlo. Aceasta este o femeie de 84 de ani care a murit după ce s-a simțit brusc rău în timp ce scotea apa din casă.

Doi soți, un cuplu cu vârste între de 60 și 70 de ani, cu domiciliul în Lamporecchio, călătoreau cu mașina în zona San Pantaleo, când un pod mic s-a prăbușit și au ajuns în afluentul râului Vincio. Mașina cu trupurile neînsuflețite a fost găsită la ora 2:00 dimineața de către pompieri. VIDEO mai jos: