Români și moldoveni după gratii în Italia, au jefuit un italian care a câștigat 5 milioane de euro la „Gratta e Vinci”

O bandă de hoți formată din români și moldoveni a comis o spargere într-o vilă din Torre Pellice, lângă Torino, furând lingouri de aur în valoare de 600.000 de euro și 20.000 de euro în bani și bijuterii. Cu câteva zile în urmă toți membrii bandei, doi români și doi moldoveni, au fost arestați, informează Torino Today.

Victima furtului este un antreprenor italian de 34 de ani care câștigase o sumă mare de bani (5 milioane de euro) cu un bilet de „Gratta e vinci” (lozuri de răzuit).

Incidentul a avut loc pe 28 mai 2022, iar a doua zi după furt a fost arestat Constantin, un moldovean în vârstă de 48 de ani, fiind recuperată o parte a bunurilor furate.

După zece luni de investigații, poliția a arestat alți trei suspecți responsabili pentru spargere. Printre aceștia se numără un român de 38 de ani, considerat inițiatorul jafului, o româncă de 30 de ani și un al doilea moldovean, de 34 de ani, locuitor în zona Padovei.

Potrivit victimei, commando-ul a acționat sub amenințarea unei arme de foc fără a folosi violența în mod deosebit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După fuga hoților, antreprenorul a sunat la carabinieri pentru a raporta incidentul. Operațiunea a fost condusă de carabinierii din compania Pinerolo, care au arestat suspecții pe data de 21 martie 2023.

Acțiunea forțelor de ordine a permis arestarea suspecților și recuperarea unei părți din bunurile furate.