România – Franța de la ora 21.00 (ora Italiei) în cadrul Campionatului European de Fotbal U21

România U21 – Franța U21 se joacă în această seară de luni, 24 iunie, cu începere de la ora 21.00 (ora Italiei). În Italia partida va fi transmisă în direct pe canalul de televiziune RAI 2. În primele două meciuri susținute în grupă, România a învins Croația cu 4 – 1 și a bătut Anglia cu scorul de 4 – 2.

România U21 este aproape calificată în semifinalele EURO U21. Naționala condusă de Mirel Rădoi se poate califica în semifinale chiar dacă pierde cu Franța. Singura condiție: să nu piardă la o diferență mai mare de trei goluri.

Italia, țara gazdă a turneului final, se poate califica în semifinale doar dacă România și Franța nu termină la egalitate sau dacă Franța învinge România la o diferență mai mare de trei goluri.

Cum mai poate rata calificarea echipa de tineret a României, conform unei analize făcută de site-ul sport.ro:

Calculele pentru o calificare în semifinale sunt cât se poate de simple.

Învingem Franța și suntem în semifinale de pe primul loc. Franța este eliminată, iar locul său în semifinale este luat de țara gazdă, Italia. Noi vom juca împotriva Spaniei, în acest caz. Dacă facem egal cu Franța, ne calificăm la braț cu francezii, dar tot noi de pe primul loc. În această situație, vom juca împotriva Germaniei în semifinale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Singura variantă prin care putem pleca acasă de la EURO U21 este dacă suntem învinși de Franța, dar nu oricum. Și un eșec cu 0-2 ne calificăm de pe locul doi. Dacă pierdem însă la o diferență de trei goluri, Franța se califică, iar locul nostru este luat de Italia. Dacă pierdem cu 2-0, ne calificăm și vom juca împotriva Spaniei.

România U21 va avea parte la meciul cu Franța de cea mai puternică galerie de la EURO U21. Dacă la meciul cu Croația „tricolorii mici” au fost susținuți de 5.000 de fani, la cel cu Anglia de aproximativ 8.000, la ultimul meci din grupă se anunță nu mai puțin de 10.000 de români.