România: șofer italian, beat la volan, omoară tată și fiică și rănește alte 6 persoane

Tragedia a avut loc în seara zilei de 3 august 2018, pe drumul european E585 de pe raza localității Gara Berheci din județul Galați, unde un bărbat italian, aflat sub influența alcoolului la volanul unui autoturism înmatriculat în Elveția, a provocat un accident care a dus la moartea a două persoane și rănirea altor 6 persoane, relatează ziarul Adevărul.

Imagine de la locul accidentului. Sursa foto: Adevărul.ro

Potrivit sursei citate, cetățeanul italian, pe nume Bruno Caruso, a intrat într-o depășire în curbă cu vizibilitate redusă și peste linia continuă, intrând astfel în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus. Impactul puternic a provocat decesul pe loc a șoferului de la volanul mașinii care venea din sens opus, un bărbat român de 45 de ani, precum și rănirea a altor 7 persoane, trei dintre care se aflau în mașina condusă de Caruso și patru din cealaltă mașină.

La circa o oră după accident, o altă persoană a decedat la spital. Este vorba despre o tânără de 21 de ani, fiica șoferului decedat pe loc în urma impactului. Rănile suferite de tânăra femeie au fost mult prea grave pentru ca medicii să mai poate face ceva pentru a-i salva viața.

Șoferul italian a fost reținut atunci pentru 24 de ore iar după ce autoritățile au stabilit că se afla sub influența alcoolului, acesta a fost pus sub arest preventiv pentru 30 de zile.

„Conducătorul auto care, în data de 3 august, a provocat un accident rutier pe raza localităţii Berheci, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor şase, a fost prezentat Judecătoriei Tecuci cu propunere de arestare preventivă. Cu o zi înainte, bărbatul fusese reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, după ce s-a stabilit că acesta s-a urcat băut la volanul autoturismului, analizele de laborator relevând o alcoolemie de 0,85 g/l alcool pur în sânge. Instanţa a emis pe numele cetăţeanului italian mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile” precizează IPJ Galaţi, citat de Adevărul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acuzațiile care i se aduc ceățeanului italian Bruno Caruso sunt: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, mai precizează sursa citată.