România: un tânăr italian a luat viața unui român la care a venit în vizită

Totul s-a petrecut în după-amiaza zilei de vineri, 22 martie 2019, într-un apartament situat pe strada Lumea Nouă din localitatea Vatra Dornei, unde un cetățean italian de 20 de ani a luat viața unui tânăr român de aceeași vârstă cu o singură lovitură de cuțit.

Conform celor relatate de ziarul Monitorul de Suceava, în apartamentul din Vatra Dornei locuia tânărul român, Ionel Gabriel Iacob și prietena sa, Sara Porcu, în vârstă de 18 ani. În urmă cu circa o săptămână, un prieten italian al celor doi, Davide Damiani, a venit în vizită la ei și a rămas să locuiască în același apartament pe o perioadă nelimitată.

Vineri după-amiază însă, între Ionel Iacob și prietena sa a avut loc o ceartă care s-a transformat foarte repede în agresiune, Iacob lovind-o pe fată cu palma peste față. Tânărul italian venit în vizită la ei a sărit în apărarea fetei și l-a lovit pe băiatul român în abdomen cu un cuțit de bucătărie.

În ciuda eforturilor din partea fetei de a opri sângerarea și din partea italianului de a chema o ambulanță, Ionel Gabriel Iacob s-a stins din viață până la sosirea echipajului medical, care nu mai putut face altceva decât să constate decesul.

La locul agresiunii a sosit în scurt timp și Poliția, iar Sara Porcu și Davide Damiani au fost luați la secție pentru audieri. La finalul interogatoriilor, tânărul italian de 20 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de omor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI