România trimite în Italia o echipă de 11 medici și 6 asistenți medicali în zona Milano

Ambasada României în Italia anunță într-o postare pe pagina de Facebook că o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali vor pleca din țara noastră spre Lombardia, în zona orașului Milano, pentru a se alătura personalului din prima linie a luptei împotriva coronavirusului. „Italia ne-a fost mereu alături, iar prietenii adevărați sunt cei care te susțin la încercare”, scriu reprezentanții misiunii diplomatice.

Redăm mai jos textul publicat atât în limba română, cât și în italiană a Ambasadei României în Italia:

Solidaritatea este singurul răspuns în fața suferinței cauzate de pandemia de Coronavirus. Cu toate că România conduce pe plan național propria luptă împotriva virusului Covid-19, știm că această provocare poate fi depășită doar dacă acționăm uniți, împreună. Astfel, în spiritul relației de prietenie consolidată care leagă cele două țări, România va trimite o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali în zona Milano. În multe momente ale istoriei Italia ne-a fost mereu alături, iar prietenii adevărați sunt cei care te susțin la încercare.

Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cu generozitate o numeroasă comunitate de cetățeni români, printre care se află și numeroși medici și asistenți medicali, care combat astăzi pandemia în linia întâi, alături de colegii lor italieni.

Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă. Un gest prin care România își manifestă în mod concret solidaritatea, dar și recunoștința față de țara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români. În ciuda dificultăților, speranța și încrederea în viitor nu vor fi niciodată învinse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

??La solidarietà è l’unica risposta di fronte alla sofferenza causata dalla pandemia di Coronavirus. Anche se la…

Gepostet von Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia am Montag, 6. April 2020

Distribuie acest articol