Românii care muncesc în străinătate vor fi nevoiți să completeze un chestionar cu privire la rezidența fiscală

Românii care muncesc în afara țării vor fi nevoiți să completeze un chestionar, în care să declare la ANAF schimbarea rezidenței fiscale, informează Agerpres.

Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România

În caz contrar, riscă să plătească amenzi între 50 și 100 de lei, dar și taxe și impozite, în ambele țări, potrivit unei ordonanțe publicate recent.

Astfel, cei care se mută în străinătate pentru o perioada mai mare de șase luni, sunt obligați să declare acest lucru cu 30 de zile înainte de a pleca. Procedura este simplă, spun autoritățile.

Se completează un formular care stabilește în ce stat cetățenii români vor plăti taxe și impozite.

Necompletarea acestui formular ar putea genera dificultăți în ceea ce privește stabilirea modalității de impozitare a persoanelor fizice române. Astfel, dacă nu s-ar depune acest formular, cetățenii români ar putea fi impozitați atât în România, cât și în altă țară în care își desfășoară activitatea.

Menționăm că acest formular va putea fi depus și online.

 
Dragi prieteni,
 
Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook sau să vă alăturați grupului Facebook Rotalianul - Revista Românului din Italia, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.
 
Vă mulțumim cu drag,
 
Echipa Rotalianul - Revista Românului din Italia
 
 
 
 
 
Formația Ritmix din Torino
 
loading...
 
loading...