Românii din diaspora, mobilizare fără precedent la alegeri: „Fraților, am lacrimi în ochi, România mai are o șansă”

Impresionantă mobilizarea românilor din străinătate în grupul VOLUNTARI- ȘOFERI LA VOT IN EUROPA de pe Facebook, unde se organizează pentru a merge duminică, 26 mai, la vot în vederea alegerilor europarlamentare și a referendumului național pe justiție. Inițial, grupul s-a format pentru a veni în ajutorul șoferilor români de cursă lungă, dar treptat, tot mai mulți membri își pun la dispoziție mașina personală pentru a transporta în orașele unde există secție de votare români care nu au posibilitatea să ajungă. În câteva ore grupul a ajuns la 3000 de membri.

Șoferi aflați în Spania, Franța, Italia, Germania, Belgia, cer și oferă ajutor pentru a ajunge în cursul zilei de duminică la o secție de votare:

„Din Cattolica-Rimini Italia plecarea e la 9:00 cine vrea să vină suntem disponibili cu autoturisme!”, anunță V. Buciuta.

Alte mesaje:

„Grupul Diaspora Milano se oferă pentru a ajuta la Milano și împrejurimi.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dacă este cineva din zona Gütersloh/ Beckum care dorește Transport pentru a merge la vot sunt disponibil cu doua locuri, dar se mai pot face rost și de altele suplimentare! Ne deplasam spre secția de votare din Bochum! (Cod Postal 44791).”, scrie Adiel.

„Belgia, Mons – mă pot deplasa, locuri libere în mașină. Pot ajuta pe cineva?”

„Germania: landul Hessen, zona Marburg și împrejurimi (Gießen, Herford, Wetzlar etc.) B3, A5, oferim transport dus-întors pentru maxim 5 persoane care merg la VOT, la secția de votare Offenbach am Main. Plecăm mâine dimineață la 8.”

„Eu am 3 locuri disponibile în zona St Quentin Fallavier, pentru a merge la vot în Lyon!”

„Voluntar! Mă deplasez pe o rază de 50….60 km de Paris pentru a duce şoferi de camion la vot, gratuit! Am 4 locuri libere. Dacă sunt doritori vă rog să-mi scrieți.”

„Cine mai are nevoie de transport în Elveția de nord, zona Basel?!!! Avem un voluntar care se oferă să asigure transport!”

„Când am citit primele postări aveam ochii plini de lacrimi!! Nu am văzut niciodată atâta solidaritate pe un grup de socializare. Oameni care nu se cunosc între ei doar vorbesc aceiași limbă și provin din aceiași țară să se mobilizeze atât de mult… Jos pălăria și în fața voluntarilor care dau dovadă de atât de mult patriotism!”

„Fraților, sincer sunt copleșit de emoție și am lacrimi în ochi. În viața mea nu am mai văzut o așa mobilizare. Vă felicit pe toți și în special pe cei care vă oferiți ajutorul pentru cei ce nu au mijloacele necesare să ajungă la vot. Românii sunt un popor de oameni minunați care știu să se unească atunci când e nevoie!”