Românii din Italia alături de familia lui Octavian, mort într-un tragic accident: „Solidari cu durerea copiilor și a soției sale ”

Doliu, lacrimi și durere în familia unui bărbat român care la vârsta de 51 de ani a murit într-un tragic accident rutier la Roma. Băcilă Octavian Nicolae, Tavi cum îi spuneau cei care îl cunoșteau, a decedat după ce mașina la volanul căreia se afla a căzut șapte metri în gol de pe un pod, în zona cartierului Trionfale. „Era pe o stradă pe care o cunoștea, nu știm ce s-a întâmplat cu el, cum de-a pierdut controlul mașinii, este o anchetă în curs de desfășurare care va stabili cu exactitate cum s-a întâmplat totul”, ne-a spus Lucia, o prietenă apropiată familiei de români.

Tragedia s-a produs în jurul orei 14.00, pe via Foro Italico. Conaționalul nostru conducea în direcția Stadio Olimpico, când autoturismul Opel Astra a părăsit banda de mers cu două sute de metri înaintea de Galleria Giovanni XXIII, distrugând parapetul și bariera antizgomot, iar apoi aterizând într-o parcare privată din via Orti della Farnesina. Octavian nu a avut nicio șansă de scăpare, a murit în urma impactului mașinii cu solul. „Venea de la depozitul de materiale, avea mașina plină cu unelte de lucru, nu știm ce i s-a întâmplat, deocamdată autoritățile spun că s-ar fi simțit brusc rău. Mai e și varianta că l-a orbit soarele și a pierdut controlul volanului, dar sunt doar presupuneri”, ne-a mărturisit Lucia, prietena familiei lui Octavian.

Mașina Opel Astra la volanul căreia se afla Octavian Băcilă

O moarte neașteptată, o viață sfârșită în mod prematur, o soție îndurerată și doi copii rămași fără tată. Un destin nedrept care ne arată din nou cât este de fragilă viața. Moartea vine uneori în mod imprevizibil, fără vreun semn, lăsând în urmă multă durere și tristețe, iar astfel de situații pot fi devastatoare pentru membrii familiei. Soția și cei doi băieți ai lui Octavian Băcilă nu sunt singuri în aceste momente, prietenii sunt alături de ei și au organizat o strângere de fonduri pentru repatrierea corpului neînsuflețit.

„Suntem aici cu toții niște străini printre străini”, ne-a spus Lucia – „am plecat departe de casă pentru a putea oferi un viitor mai bun copiilor noștri, dar din nefericire nu putem face nimic împotriva sorții. Octavian ne-a părăsit și singurul lucru pe care-l mai putem face pentru el este să-l ajutăm să plece pe ultimul drum spre casă, unde să fie înmormântat în pământul strămoșesc. Vă spun sincer, am rămas impresionată de câți români ne-au oferit până acum ajutorul și este un moment în care mă simt mândră că sunt româncă. Oameni care înțeleg că astfel de nenorociri, atunci când vin, nu te întreabă dacă ai mii de euro în buzunar.”

Toți cei care vor să ajute familia lui Octavian în aceste clipe grele o pot face cu o donație în contul soției sale, Camelia Băcilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Număr de cont: IT30B3608105138254310954381.

De asemenea, pentru românii din Roma s-a organizat o colectă la magazinul românesc de pe via Trullo și la cel al lui Honorius Barnisca, de pe via Casal Selce, nr. 383/D.