Românii din Italia despre rezultatul alegerilor: „Vrem să trăim decent noi, copiii și nepoții noștri, vrem o țară de AUR!”

Alegerile parlamentare s-au încheiat și rezultatul este unul surprinzător. Dacă în țară PSD se situează pe primul loc în opțiunile de vot ale românilor, în diaspora partidele USRPLUS și AUR și-au împărțit locurile unu și doi, urmate de PNL. Românii din Italia au preferat AUR în fruntea listei, cu 34.23 % după numărarea a 97,38% din voturi.

Peste 1,2 milioane de români trăiesc în Italia, din care 48.387 s-au prezentat la urne în zilele de 5 și 6 decembrie 2020, în cadrul alegerilor pentru Camera Deputaților și Senatul României. O treime dintre aceștia au votat reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R), formațiunea care precizează pe site-ul oficial:

„Au trecut 30 de ani de la Revoluție, 100 de ani de la Marea Unire și românii sunt tot mai dezbinați, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere. Jumătate din națiunea română se află peste granițele actuale ale țării și, de la an la an, România se depopulează. Încrederea românilor în cei care ar trebui să le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul.

Alianța pentru Unirea Românilor își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.”

După anunțarea rezultatelor de la alegeri, comentariile românilor din Italia sunt pro și contra. Ei scriu pe pagina publicației Rotalianul:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Laura Elena: „Mă întreb dacă vreunul dintre cei care au votat pentru AUR a citit programul acestui partid extremist. Ignoranța și analfabetismul funcțional au câștigat la aceste alegeri.”

Nela: „O să primim salariu în aur, o să fim plini de trandafiri și de aur, ne merităm soarta. Asta vrem asta avem!”

Claudia: „Halucinant, are și România acum partidul ei extremist și ultranaționalist. Am înfrânt!”

Ion: „Cerem anularea scrutinului și alegeri anticipate, ciuma roșie PSD ne-a ciuruit!”

Angelica: „Felicitări tuturor care ați votat AUR!”

Liliana: „Dacă nu era vreme rea, vânt puternic, ploaie și aveau secții de votare mai pe aproape, ar fi votat și mai mulți români cu AUR.”

Nina: „Vrem să trăim decent noi, copiii și nepoții noștri, vrem o țară de AUR!”

AUR a fost fondat în anul 2019 și a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu.

Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie, și doctor în filosofie în 2005.