„Românii din Italia între stereotipuri vechi și noi orizonturi”, conferință româno-italiană la Roma

Luni, 23 Ianuarie, de la ora 16:00, va avea loc, în Sala „Protomoteca” din Campidoglio (Primăria Romei) Conferința intitulată „Românii din Italia între stereotipuri vechi și noi orizonturi”. Oficialitățile române și italiene vor fi reprezentate de ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău și, respectiv, de primarul Romei, Roberto Gualtieri.

Evenimentul este organizat de Ambasada României în Italia, Institutul de Studii Politice „S. Pio V” și Centrul de Studii și Cercetări IDOS.

Vor fi prezentate atât date statistice actualizate despre comunitatea românească din Italia, cât și volumul „Rădăcini la jumătate – 30 de ani de imigrație românească în Italia” (Editura Idos, Roma).

Vor lua cuvântul înalți reprezentanți instituționali, cercetători de la Institutele IDOS și S. PIO V, coordonatorii volumului, precum și cunoscuți reprezentanți ai comunității românești în Peninsulă din diferite domenii:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S.E. Anatolie Urecheanu, Ambasador în Republica Moldova, actrița Mădălina Ghenea, medicul Anda Naciu, gimnasta Andreea Ștefănescu, fostă campioană mondială, Loredana Teodorescu, expert în relații internaționale și leadership feminin.

Fiecare participant va primi gratuit o copie a volumului prezentat, în limita stocului disponibil.

Pe întreaga durată a conferinței, volumul complet va putea fi de asemenea descărcat gratuit, în format pdf, de pe site-ul www.dossierimmigrazione.it.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea prin Eventbrite: https://www.eventbrite.it/e/biglietti-i-romeni-in-italia-tra-vecchi-stereotipi-e-nuovi-orizzonti-510835471647