Românii din Italia invitați să participe la sărbătoarea costumului popular românesc

Românii din Italia sunt invitați să participe la sărbătoarea costumului popular românesc, eveniment organizat la Roma și dedicat aniversării Zilei Europei din acest an. Centrul Cultural Italo – Român „La umbra columnei lui Traian” și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Mureș vor aduce în atenția locuitorilor capitalei italiene, dar și a turiștilor veniți din întreaga lume, frumusețea și unicitatea portului popular românesc, printr-o paradă la care pot participa în mod gratuit toți cei care doresc.

Parada costumelor populare românești va avea loc în ziua de duminică, 12 mai, între orele 15:00- 16:30.

Toți participanții sunt invitați să se prezinte îmbrăcați în costum popular și împreună, organizat, vor defila pe străzile centrale ale Romei în văzul și admirația locuitorilor și turiștilor veniți din întreaga lume.

Plecarea este stabilită pentru ora 15:00 de la Pantheon (Piazza della Rotonda) și se va defila până la Columna lui Traian, monument situat în Piazza Venezia.

Două românce stabilite de mulți ani în Italia, Eviana Clementina Mereuță de la Centrul Cultural Italo – Român și Ileana Ludușan, care se ocupă de buna organizare și desfășurare a acestei frumoase acțiuni, invită pe toți românii iubitori de tradiții și folclor strămoșesc să participe la această sărbătoare: «Vino îmbrăcat în costumul tău popular, să aducem zestrea și tradiția românească în „văzul lumii europene”! Te așteptăm!»

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru informații avem la dispoziție următoarele numere de telefon:

  • Prof.Ludusan Ileana +39 345 508 7385;
  • Eviana Clementina Mereuță +39 3452208776.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE).

Ziua Consiliului Europei reflectă propria înființare în 1949, în timp ce Uniunea Europeană celebrează data propunerii înființării CECO în 1950.

Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.