Românii din Italia răspund prim-ministrului României, Viorica Dăncilă: „Nu mai faceți promisiuni deșarte, românii din Diaspora știu tot ce se întâmplă în țară!”

Furie și indignare din partea românilor din Italia în urma interviului acordat de către Primul Ministrul al României, Viorica Dăncilă, postului de televiziune România Tv prin care susținea, fără să clipească, că românii din Diaspora sunt rupți de realitățile României. „Sunt oameni care efectiv nu mai ştiu realitatea din România. Nu ştiu că au crescut salariile, nu ştiu că avem locuri de muncă, că avem situaţii în care nu avem specialişti pentru anumite domenii, că există anumite oportunităţi să-şi deschidă o afacere. Aceste lucruri, să ştiţi că de multe ori nu sunt cunoscute în Diasporă.”, a spus premierul.

În urma publicării unui articol informativ pe pagina noastră Facebook despre declarațiile premierului, românii stabiliți în Italia au răspuns astfel în comentarii:

„În România este numai lapte și miere, iar noi de tâmpiți ce suntem stăm și ne chinuim prin străini. Cât au crescut prețurile și ce valoare au banii în România nu ne spune doamna ministru? Cum ne chinuim să ne ținem copiii la școală în țară, știe această doamnă?”

„Numai minciuni, în țară se muncește pe foarte puțini bani și dacă vrei să îți deschizi o afacere toți banii care îi ai trebuie să-i dai ca șpagă. Rușine!”

„Din păcate, noi știm mai bine ca ei realitatea, o vedem și o auzim zilnic.
Ce nu știu politicienii din România e că pe noi nu ne mai prostesc așa ușor! Știm că sunteți niște semianalfabeți ajunși la conducerea țării, știm ce combinații aveți, știm și cine vă apără, știm și cum se va sfârși, nimic nu e pentru totdeauna, au mai fost și alții, au sfârșit tragic… Aș vrea ca doamna Dăncilă să primească mesajul ăsta: Plecați cât mai puteți, că murim cu voi de gât!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cred că cei din diaspora sunt mult mai destupați la minte decât crede doamna prim-ministru! În primul rând pentru că au avut curajul sau șansa să plece de la rău la mai bine sau de la bine la și mai bine! E alegerea și dreptul fiecăruia iar faptul că au ieșit din țară, că au putut vedea și alte moduri de trai, au putut compara cu ceea ce este sau au avut acasă, le-a deschis mintea și schimbat mentalitățile. Nu-i mai credeti neștiutori, că nu sunt! Dimpotrivă… ”

„An de an venim acasă și notăm sărăcia în care se zbate România, casele sunt majoritatea în ruină, puțini au bani să le întrețină, fabricile și uzinele distruse, vedem cu ochii noștrii cum rudele noastre se zbat în sărăcie, iar aici, în străinătate privim canale tv românești, suntem conectați la internet, deci cunoaștem realitatea românească. Cine este interesat, se informează, avem mijloacele necesare să o facem!”

„Să stea liniștită doamna prim-ministru că noi știm tot ce mișcă în țară. Unde sunt locurile de muncă despre care vorbește dacă toată industria a fost distrusă?”

„Nu mai crede poporul dărâmat la pământ nimic din minciunile voastre!”

„Ce aiureli vorbești? Ne moare poporul de foame, bătrânii dacă nu i-am ajuta noi, cei din diaspora, ar muri cu zile, nu le ajunge pensia nici de cumpărat medicamente. Rușine tuturor celor ce au condus țara de la revoluție încoace. Au furat cât au putut, au vândut tot ceea ce era a întregului popor, au pus România pe butuci. Nici după cele două războaie mondiale nu eram în halul în care am ajuns astăzi. O Românie săracă și golită de oameni, pentru că au fost la conducere toți șarlatanii. Hoții și escrocii diplomați. Rușine să vă fie! Sunt prețuri ca în UE dar salariile și pensiile, ba! Cine s-a gândit să facă prețurile ca-n UE? Dar atunci de ce nu s-a gândit oare să facă și salariile și pensiile ca-n UE? Sunteți cunoscuți în toată lumea ca politicienii-hoți ai epocii actuale, cei care au pus în genunchi România. Rușine mare!”

„Faceți ceva pentru cei rămași, nu aveti grija noastră! Nouă ne este bine aici, unde suntem. Aaa, sau să venim acasă, în țară și cu banii noștri să deschidem firme ca să vă plătim tot vouă taxe și să dăm de lucru la români? Păi dacă vă este bine, noi la ce să mai venim?”

„Terminați cu tot noroiul acesta, nu mai faceți promisiuni deșarte, românii din Diaspora știu mai mult decât vă imaginați voi, dragi politicieni!”

„Un sâmbure de adevăr în ceea ce spune doamna prim-ministru există, totuși. Eu, parcă aș îndrăzni să mă întorc în țară… ”