Microbuz cu români din Italia răsturnat în Ungaria, un mort și 8 răniți. Șoferul a adormit la volan

Un microbuz românesc înmatriculat în județul Mehedinți, care transporta pasageri proveniți din Italia, s-a răsturnat sâmbătă, 4 iulie, în jurul orei 6:00 dimineața, pe o autostradă din Ungaria. În accident o femeie și-a pierdut viața. Șoferul microbuzului ar fi adormit la volan, ne-a declarat un martor la accident.

Microbuzul se deplasa pe Autostrada M7, dinspre Siofok către Budapesta. A plecat din Italia și se îndrepta spre România

Inițial, presa ungară a făcut cunoscut faptul că șoferul microbuzului a pierdut la un moment dat controlul volanului și vehiculul s-a lovit de parapetul metalic de pe autostradă după care s-a răsturnat. O pasageră și-a pierdut viața și alte 8 persoane au fost rănite. Dinamica accidentului a fost însă una mai complexă.

Microbuzul înmatriculat în Mehedinți

Mai multe amănunte am aflat de la un bărbat român, șoferul unui TIR, care a fost și el implicat în accident: „Inițial microbuzul a lovit remorca mea de la TIR și după aceea a ricoșat în parapetul de metal de pe mijlocul autostrăzii. Șoferul a adormit la volan, a și recunoscut asta. Dormeau toți în microbuz”, ne-a povestit bărbatul care era la volanul unui camion aparținând firmei MGL Transped SRL din Italia.

Remorca TIR-ului implicat în accident

„Camionul meu circula normal, pe prima bandă și microbuzul a venit cu viteză și a lovit colțul stânga din spatele remorcii și s-a răsturnat. O femeie a decedat pe loc, iar un bărbat a fost dus cu elicopterul, în stare gravă, la spital”, ne-a declarat șoferul Tir-ului implicat în tragedie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte cinci persoane au fost internate la spitalul din Siofok, în timp ce trei pasageri au suferit răni mai ușoare și au refuzat spitalizarea. „Șoferul a scăpat doar cu o zgârâietură”, ne-a mai spus șoferul martor la accident.