Românii înfruntă Olanda pentru un loc în sferturile de finală ale EURO 2024. „Suntem pregătiți să scriem istorie!”

Astăzi, marți 2 iulie 2024, la ora 19:00 (ora 18.00 în Italia), pe stadionul Allianz Arena din München, România și Olanda vor disputa meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024.

Echipa națională a României, pregătită de Edward Iordănescu, s-a calificat în optimile de finală după ce a terminat pe primul loc în Grupa E, în timp ce Olanda, antrenată de Ronald Koeman, a ocupat locul al treilea în Grupa D.

„Dacă ai în față istoria, ești pregătit să dai totul. Niciun meci nu este ușor, mai ales dacă pune în joc calificarea în sferturile unui European”, a subliniat selecționerul României, Edward Iordănescu.

România a avut o evoluție surprinzătoare în faza grupelor, reușind să se impună în fața echipelor Belgia și Slovacia, datorită diferenței de goluri și a numărului de goluri marcate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În meciurile din grupă, România a înregistrat o victorie categorică cu Ucraina, scor 3-0, o înfrângere cu Belgia, scor 2-0, și un egal cu Slovacia, scor 1-1.

De cealaltă parte, Olanda a avut o prestație neconvingătoare în Grupa D. După o victorie împotriva Poloniei și un egal fără goluri cu Franța, olandezii au fost învinși de Austria cu 3-2, clasându-se astfel pe locul al treilea în grupă.

Selecționerul României, Edward Iordănescu, a declarat că echipa este pregătită să facă istorie:

„Nicio partidă nu este ușoară, mai ales când este în joc calificarea în sferturile unui European. Să ajungem în sferturi ar fi fabulos, trebuie să fim puternici, disciplinați, organizați și determinați pentru a avea șanse”.

Ronald Koeman, selecționerul Olandei, a subliniat importanța stabilității și a concentrării:

„Ne place să câștigăm și să jucăm frumos. Trebuie să fim mai stabili și să nu lăsăm spații. Știm că România va fi foarte agresivă și periculoasă la fazele fixe. Suntem conștienți de ce avem de îmbunătățit după meciul cu Austria”.

În acest context, suporterii români au luat cu asalt München-ul, aducând un plus de culoare și entuziasm orașului german. Un fan român a impresionat cu un mesaj emoționant:

„Hagi Never Dies”, în amintirea legendarului Gheorghe Hagi, simbolul „Generației de Aur”.

081c5ea3-d93b-417d-ac2a-6f7b058ace4c
Sursa foto: Fanatik

„Hagi este nemuritor, tot ce a făcut el a fost cu sufletul. Acum avem ‘Generația de Suflet’, cu Ianis”, a declarat suporterul, aducând un omagiu continuării moștenirii lui Hagi în fotbalul românesc.

Meciul promite să fie unul intens, cu ambele echipe dorind să obțină un loc în sferturile de finală ale competiției. România speră să repete performanțele din trecut și să continue parcursul impresionant la EURO 2024.