Românii întorși din Italia au fost puși în carantină. Serbia închide anumite puncte de trecere a frontierei cu România

Toți românii întorși din Italia în ultimele zile au fost duși în centrele de carantină organizate de administrațiile județene în scopul combaterii răspândirii noului tip de coronavirus pe teritoriul țării noastre sau au fost declarați în izolare la domiciliu. Autorităţile din Botoşani au dispus instituirea stării de carantină în cazul a 10 persoane dintre care şase femei şi patru bărbaţi, care s-au întors din Italia cu un autocar al unei firme de transport internaţional.

Cei 10 cetățeni români au fost transferați într-un centru special amenajat în cadrul taberei şcolare „Codrii de aramă” din localitatea Agafton, unde vor rămâne sub pază timp de 14 zile. Acestora se mai adaugă alte 8 persoane care au fost aduse în centrul de carantină miersuri seara, informează Agerpres.

Autocarul în care acestea se aflau a fost preluat de la graniţa cu judeţul Suceava de echipaje de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, fiind escortat până la Agafton.

La nivelul judeţului Prahova sunt 36 de persoane venite din Italia care se află în carantină în spaţii special amenajate de autorităţi, iar 306 în izolate la domiciliu, a informat joi Prefectura Prahova.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În Prahova avem 309 persoane în autoizolare şi 36 de persoane carantinate. De asemenea, sunt 19 teste cu rezultat negativ prelevate de la 11 persoane”, precizează Prefectura Prahova.

Şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar, a declarat pentru sursa citată că traficul persoanelor prin punctele de frontieră este foarte mult redus, după ce guvernul ungar a interzis tranzitul cetăţenilor care vin din ţările cu cod roşu.

Autoritățile din Serbia suspendă temporar activitatea în anumite puncte de trecere a frontierei cu România

Partea sârbă va suspenda temporar activitatea în anumite puncte ale frontierei comune cu România, începând de joi dimineaţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre Nicola.

„Partea sârbă va suspenda temporar activitatea în anumite puncte ale frontierei comune cu România. Traficul de frontieră va continua în condiţii normale prin punctele de trecere a frontierei Moraviţa, Jimbolia şi Porţile de Fier I, unde activitatea nu va fi suspendată. Măsura intră în vigoare începând de joi dimineaţa, de la ora 8:00”, a afirmat Petre Nicola.