Românul din Italia care s-a răsturnat cu autobuzul plin cu elevi a fost găsit mort. Denis lucra recent ca asistent medical

Denis Panduru, românul din Italia care în urmă cu doi ani a fost în centrul atenției în presa din această țară după ce s-a răsturnat cu autobuzul școlar, plin cu elevi minori, pe care lucra ca șofer, a fost găsit mort luni, 17 mai 2021, la noul loc de muncă din Lendinara, în provincia Rovigo din Veneto.

Denis Panduru, 52 de ani, găsit mort la locul de muncă în Italia.

Potrivit publicației locale Rovigo in Diretta, conaționalul nostru era de profesie asistent medical, obținând diploma în România, cu mulți ani înainte să emigreze în Italia, și lucra în prezent într-un azil de bătrâni din localitatea precizată mai sus, denumit „Casa Albergo Lendinara”.

În dimineața zilei de luni, Denis, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit mort de colegii săi în cabina de gardă din interiorul azilului și, în ciuda eforturilor de a-l resuscita, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Din primele informații reiese că decesul ar fi fost provocat din cauze naturale, dar faptul că nu avea o vârstă chiar atât de înaintată l-a împins pe procurorul care se ocupă de caz să dispună executarea autopsiei.

Colegii lui Denis de la azil s-au declarat profund îndurerați de această tragedie, deoarece au ajuns să-l aprecieze foarte mult atât ca om, cât și ca profesionist în domeniul medical.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna mai a anului 2019, Denis Panduru provocase un accident cu autobuzul școlar pe care lucra ca șofer, în localitatea Arquà Petrarca din provincia Padova, în timp ce tranzita o curbă.

Autobuzul răsturnat în provincia Padova.

În autovehicul se aflau 13 elevi și bărbatul român fusese arestat atunci, acuzat că a fugit de la locul faptei după accident, fără să acorde primul ajutor.

După trei zile a fost eliberat, însă, judecătorul pentru anchete preliminarii constatând atunci că Panduru a fugit de la locul accidentului abia după ce a scos copiii unul câte unul din autobuz, cu ajutorul unei alte persoane, și le-a scos chiar și ghiozdanele.

După ce s-a asigurat că toți copiii sunt în siguranță, șoferul român a decis să fugă de la locul faptei, temându-se de furia părinților care ar fi putut să se abată asupra sa.

În final, Parchetul s-a văzut nevoit să ceară judecătorului Claudio Marassi, care s-a ocupat de caz, să arhiveze dosarul pe motiv că faptele bărbatului nu constituie infracțiuni penale, iar instanța a acceptat cererea.

Potrivit sursei citate, după efectuarea autopsiei, rudele vor organiza înmormântarea, estimându-se că aceasta va putea avea loc undeva la sfârșitul săptămânii curente.