Românul din Italia cu gâtul tăiat pe șosea: „A fost doar un accident, povestea asta mi-a creat probleme”

Gheorghe Petrescu, românul în vârstă de 52 de ani, rezident în localitatea Ardea de lângă Roma, care în data de 27 februarie a ajuns la spital cu o tăietură adâncă la gât, a ținut să facă unele precizări referitor la ceea ce s-a întâmplat atunci.

La acea dată, Gheorghe a fost găsit de Poliția Stradală în mașină, cu soția lui, în dreptul kilometrului 35 de pe via Pontina din Lazio. Soția conaționalului nostru era terorizată și a declarat că îl duce la secția Urgențe a celui mai apropiat spital fiindcă are o tăietură gravă la gât. Polițiștii au cerut imediat intervenția unui elicopter medical la fața locului și Gheorghe a fost transportat apoi la spitalul San Camillo din Roma unde medicii au reușit să-i salveze viața.

Elicopterul medical aterizat pe via Pontina din Lazio. Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Acum românul nostru s-a vindecat și e bine, dar ipotezele vehiculate în presă după acest eveniment dureros i-au creat o mulțime de probleme, fiindcă multe publicații scriau că incidentul ar fi avut legătură cu drogurile sau datorii și alte fapte asemănătoare. În schimb, Gheorghe a precizat că s-a rănit pur și simplu după ce a căzut în timp ce avea o sticlă în mână, iar sticla s-a spart și i-a provocat rana la gât.

„Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, soției mele, Poliției Rutiere, agenții de la Comisariatul de Poliție din Anzio. Ceea ce s-a întâmplat a fost clarificat și era vorba de un accident. Nu a fost nicio ceartă cu nimeni, nicio poveste dubioasă legată de droguri sau datorii, cum cineva a presupus în fazele inițiale. Acum vreau doar să-mi reiau viața: sunt o persoană pacifică, nu am dușmani și trăiesc din muncă ocazională. Povestea asta mi-a creat și probleme cu munca, cu vecinii, care au crezut despre mine ceva ce, în realitate, nu e adevărat. Sper că am clarificat toată situația și că persoanele care mă cunosc vor înțelege că eu cu anumite fapte nu am nicio legătură”, a declarat Gheorghe Petrescu, citat de ilcaffe.tv.