Românul din Italia dispărut de la locul de muncă a fost găsit mort într-un canal cu apă

Ioan Savu, românul în vârstă de 55 de ani dispărut în circumstanțe misterioase luni seara, a fost găsit mort vineri într-un canal de scurgere, între localitățile Portalbera și San Cipriano Po, provincia Pavia, din Lombardia. Trupul neînsuflețit a fost găsit de pompierii și carabinierii implicați în căutarea bărbatului român a cărui dispariție a fost semnalată de soția și de fiul său.

Ioan Savu era rezident de mai bine de 10 ani la Canneto Pavese și lucra ca paznic la o companie de logistică din Stradella. Era dat dispărut din seara zilei de luni 18 noiembrie, când urma să-și termine schimbul de lucru la ora 19:00, dar după ora 18:00 nimeni nu îl mai văzuse. Telefonul său mobil a fost găsit pe birou, în ghereta bărbatului român, iar mașina, un Volkswagen, a rămas cu portiera deschisă în parcarea unității.

După primele reconstituiri, autoritățile italiene au declarat că Ioan Savu ar fi căzut în canalul cu apă în mod accidental, după ce s-a simțit rău, și apoi a fost târât de curent până la locul unde a ieșit suprafață. Tele Pavia susține că bărbatul român ar fi avut probleme grave de sănătate în ultimii ani.

Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate cauza morții și împrejurările în care aceasta a avut loc.

Distribuie acest articol