Românul dispărut în timp ce se întorcea din Italia, găsit mort în apele unui râu

Dogariu Daniel, bărbatul român în vârstă de 43 de ani și originar din comuna Rediu, județul Neamț, care fusese dat dispărut de familie, a fost găsit mort în apele unui râu.

700-202309091743
Dogariu Daniel, 43 de ani, găsit mort într-un râu. Sursă foto: politiaromana.ro.

Cunoscut ca fiind echilibrat, fără vicii evidente și care lucra frecvent în străinătate, Daniel a dispărut la data de 20 august 2023 în circumstanțe neclare, în timp ce se întorcea în țară din Italia.

Conform martorilor, el coborâse din microbuzul cu care călătorea pentru a merge toaletă și nu s-a mai întors.

După ce l-a așteptat o perioadă îndelungată, șoferul microbuzului a decis să continue drumul, dar nu înainte de a informa o cunoștință din Italia despre situație.

„La data de 22 august a.c., în zona străzii Sovata din municipiul Oradea, în apele râului Crișul Repede, a fost găsit corpul neînsuflețit al unui bărbat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni de investigații criminale au identificat persoana decedată ca fiind un bărbat de 43 de ani, din județul Neamț.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment”, a declarat pentru tvmneamt.ro comisar șef de poliție, Fărcuța Alina, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Deși trupul a fost găsit la numai două zile de la dispariție, rudele lui Daniel susțin că era într-o stare avansată de descompunere, fapt ce ridică semne de întrebare cu privire la momentul exact al decesului.

Autoritățile au confirmat ulterior că trupul nu prezenta semne de violență, eliminând astfel, deocamdată, suspiciunea unei infracțiuni.

Un aspect neobișnuit al cazului este faptul că bărbatul nu avea asupra sa niciun document de identitate, deși călătorise din Italia spre România.

Acest detaliu a complicat procesul de identificare, cazul devenind public abia la două săptămâni de la dispariție.

În absența unor indicii clare privind o posibilă infracțiune, autoritățile iau în considerare și varianta unui accident nefericit.

Cu toate acestea, multe întrebări rămân fără răspuns, iar familia lui Daniel așteaptă lămuriri în acest caz tragic.