Românul fără adăpost care a murit de frig în Florența avea o sumă mare de bani la el

Dumitru Panait, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit fără viață în jurul orei 23:30 de miercuri, 1 ianuarie, pe o bancă de lângă Agenzia Della Entrate din Florența, iar din primele investigații rezultă că ar fi murit de hipotermie. Conform celor mai recente informații, anchetatorii au găsit într-unul din buzunarele sale o sumă mare de bani.

Zona unde a fost găsit corpul neînsuflețit al bărbatului român. Foto: repubblica.it

Conaționalul nostru a fost găsit inert de către un trecător pe o bancă de pe via Santa Caterina d’Alessandria, scrie ziarul La Nazione, iar autoritățile locale susțin că nu știau de existența sa, nu l-au mai văzut prin oraș și nici el nu a apelat la serviciile primăriei pentru a primi adăpost sau o masă caldă. Ciudat este însă că anchetatorii au găsit într-un buzunar din hainele sale suma de 2.700 de euro, a cărei proveniență este necunoscută în prezent, dar se presupune că sunt bani pe care i-ar fi economisit dormind pe străzi în ultimii ani.

Autoritățile încearcă acum să facă o reconstituire exactă a dinamicii care a dus la decesul lui Dumitru Panait pentru a înțelege mai bine cum a ajuns în această situație. Bărbatul avea în buzunar și cartea sa de identitate românească, acesta fiind documentul care a permis polițiștilor italieni să-l identifice dealtfel.

Primăria din Florența și-a exprimat regretul pentru decesul bărbatului român.

Pe aceeași temă:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI